SON DAKİKA
Hava Durumu

42 bin yıl sonra donmuş toprak çözülünce hayata döndüler!

Sibirya'dan getirilen binlerce yıllık donmuş toprak örneklerinin çözülmesiyle yeniden canlanan 2 solucan, yaşam belirtileri gösterdi ve bes

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2018 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2018 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
42 bin yıl sonra donmuş toprak çözülünce hayata döndüler!
Sibirya'dan getirilen binlerce yıllık donmuş toprak örneklerinin çözülmesiyle yeniden canlanan 2 solucan, yaşam belirtileri gösterdi ve beslenmeye başladı.

Moskova'da Toprak Biliminin Fizyo-Kimya ve Biyolojik Sorunları Enstitüsüne ait bir laboratuvarda, tarih öncesi döneme ait toprak örnekleri üzerinde çalışıldığı sırada yaklaşık 300 donmuş solucandan ikisi, toprak çözdürülünce yeniden canlandı. Solucanlardan birinin yaklaşık 32 bin, diğerinin ise 42 bin yıldır donmuş halde bulunduğu sanılıyor. Siberian Times'ın internet sitesinde yer alan haberde, "solucanların çözülmeden sonra yaşam belirtileri gösterdiği, hareket etmeye ve yemeye başladığı" belirtildi. Haberde, "Buzul dönemine ait bu canlıların gösterdiği adaptasyon mekanizmasının, kriyobiyoloji ve astrobiyoloji gibi ilgili bilim dalları açısından önemli" olduğu vurgulandı. Solucanları hayata döndüren mekanizmanın incelenmesinin, dünya dışında yaşamın var olabileceğine ilişkin teorilerin çoğunu değiştirebileceği ifade ediliyor. Küresel ısınma devam edip toprak çözülmeye başladıkça benzer canlıların yeniden yaşama dönme ihtimalinin ortaya çıkabileceği öngörülüyor. (AA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.