SON DAKİKA
Hava Durumu

45 yıldır ölenlerin arkasından bunu yapıyorlar!

Bulgaristan'da eski komünist rejim döneminden kalma ölüm ilanı geleneği devam ediyor. Vefat eden yakınlarının fotoğraflı ilanlarını duv

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2018 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2018 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
45 yıldır ölenlerin arkasından bunu yapıyorlar!
Bulgaristan'da eski komünist rejim döneminden kalma ölüm ilanı geleneği devam ediyor. Vefat eden yakınlarının fotoğraflı ilanlarını duvarlara ve ağaçlara yapıştırarak hasret duygularını aktarıyorlar.
Bulgaristan’da 45 yıl iktidarda olan eski komünist rejim döneminden kalma ölüm ilanı yapıştırma geleneği devam ediyor.
Ülkede 1944 yılında darbe ile iktidara gelen ve ülkeyi 45 yıl boyunca yöneten eski totaliter komünist rejiminin iktidarı sırasında yerleşen sokak ve caddelere ölüm ilanı yapıştırma geleneği halk arasında günümüzde de sürüyor. Vefat edenlerin ardından, yakınları sokaklardaki duvarlara ve ağaçlara yapıştırdıkları fotoğraflı ilanlarla hasret duygularını aktarıyor. Ölüm ilanları en çok sokak, cadde ve parklardaki ağaçlara yapıştırılıyor. İlanların yapıştırılması için yerel yönetimler özel yerler tespit etmesine rağmen vefat edenlerin yakınları söz konusu ilanları istedikleri yere asıyor.


Ölüm ilanı geleneğinin, Bulgaristan’ı diğer bölge ülkelerinden ayıran bir özellik olduğunu belirten araştırmacı Georgi Kulov, “Daha önce de gazetelere ilan şeklinde varmış ancak bir gelenek olarak yerleşmesi komünist döneme rastlıyor. Gelişigüzel her yere yapıştırıldıkları için de toplumda tartışmalara neden oluyor" dedi.  Bulgaristan’daki ölüm ilanı geleneği ile ilgili trajikomik bir hikayeyi de aktaran Kulov, Bulgaristan’a ilk defa gelen bir İngiliz’in Sofya sokaklarında fotoğraflı ölüm ilanlarını görünce küçücük bir ülkede ne kadar çok aranan suçlu var diye hayretler içinde kaldığını kaydetti. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.