SON DAKİKA
Hava Durumu

450 Arakanlı Malezya'ya sığındı

Myanmar'ın Arakan eyaletinde şiddet olaylarından etkilenen 450 Rohingya Müslüman, tehlikeli bir tekne yolculuğunun ardından Malezya'ya sığ

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2012 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2012 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Myanmar'ın Arakan eyaletinde şiddet olaylarından etkilenen 450 Rohingya Müslüman, tehlikeli bir tekne yolculuğunun ardından Malezya'ya sığındı.


 
 

Malezya polisi, 450 civarında Rohinya Müslüman'ının iki hafta süren tehlikeli bir bir tekne yolculuğunun ardından Malezya'ya ulaştığını, yüzerek karaya ulaşmaya çalışan bir kişinin ise boğularak hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yetkililer, gözaltında tutulan grubun ülkede kalmasına izin verilip verilmeyeceği konusunda açıklama yapmadı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, yaklaşık 25 bin Rohingya Müslüman'ının Malezya'da kayıtlı olduğunu ve bunların bir kısmının Myanmar'daki mezhep çatışmaları nedeniyle bu yıl içerisinde ülkeye geldiğini belirtiyor.

Çin'den Arakan'daki evsizlere yardım

Bu arada Çin'in Myanmar'ın Arakan (Rakhine) eyaletinin batısındaki, evlerinden edilmiş kimselere veMyanmar'ın kuzeyindeki depremzedelere yaklaşık 5 milyon dolar yardımda bulunacağı bildirildi.

Şinhua ajansının haberine göre, Çin ve Myanmar arasında yapılan Ekonomi ve Teknik İşbirliği Anlaşması'yla birlikte, Pekin yönetimi Myanmar'a bölgedeki halkın yeniden yerleşimi için 30 milyon yüen (yaklaşık 4,81 milyon dolar) değerinde 350 entegre konut ile 1 milyon dolar nakdi yardım yapacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.