SON DAKİKA
Hava Durumu

AA muhabirinin sorusuna cevap veremedi

AA muhabirine silah çeken polis memuru süresiz açığa alınırken, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Harf, sorulara cevap veremedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AA muhabirinin sorusuna cevap veremedi
AA muhabirine silah çeken polis memuru süresiz açığa alınırken, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Harf, sorulara cevap veremedi.

 

ABD'de Ferguson'daki olayları takip ettiği sırada AA muhabiri Bilgin Şaşmaz'a silah doğrultan ve muhabiri ölümle tehdit eden polis memuru süresiz açığa alınırken, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, AA muhabirinin sorularına net yanıtlar veremedi. Topu yerel yetkililere atan Harf, ülke içindeki meselelere bulunduğu pozisyondan yorum yapmasının uygun olmadığını savundu.

 

O POLİS AÇIĞA ALINDI

Missouri eyaletinin St. Louis kentindeki emniyet güçlerinin sözcüsü Brian Schellman, dün AA muhabiri Bilgin Şaşmaz'a silah doğrultan polis memurunun süresiz açığa alındığını belirtti ancak memurun kimliğini açıklamadı. Schellman, polis memurunun davranışlarının uygunsuz göründüğünü sözlerine ekledi.

 

HARF TOPU YEREL YETKİLİLERE ATTI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf da günlük basın toplantısında, Ferguson'daki olaylar ve Şaşmaz'ın ölümle tehdit edilmesine ilişkin soruların muhatabı olurken, Harf'in topu yerel yetkililere atması ve polisin tutumu konusunda yorum yapmaktan kaçınması dikkati çekti.

Harf, Ferguson'daki gösterileri görüntülemeye çalışan Şaşmaz'a silah doğrultulması ve muhabirin ölümle tehdit edilmesi konusuyla yerel yetkililerinin ilgilendiğini, Bilgin Şaşmaz'ın durumuyla ilgili olarak elinde detaylı bilginin mevcut olmadığını söyledi.

 

ELEŞTİRİLERE YANIT

Marie Harf, ülkesinin bağlılık gösterdiği çok önemli bir ilke olan ifade özgürlüğüyle ilgili olarak her yerde sıkıntı yaşandığını, sıkıntılar karşısında seslerini yükselttiklerini ifade ederek "ABD'nin, gazetecilerin gözaltına alınması konusunda Türkiye de dahil diğer ülkelere ciddi eleştiri getirdiği ancak kendi polisine karşı sessiz kaldığı" değerlendirmesine katılmadığını dile getirdi.

Harf, Türkiye dahil diğer ülkelere de aynı şekilde davranma çağrısı yaptıklarını, aksi durumlarda seslerini yükseltmeyi sürdüreceklerini bildirdi.

 

''YORUM YAPMAM UYGUN DEĞİL''

Marie Harf, bir gazetecinin, Şaşmaz'ın gözaltına alınması konusunda neden bunun kötü bir şey olduğunu söylemediği yönündeki sorusuna, ülke içindeki meselelere bulunduğu pozisyondan yorum yapmasının uygun olmadığı yanıtını verdi.

Polis tarafından önce ölümle tehdit edilen Şaşmaz'a, yüzüne ve sırtına bastırılarak kelepçe takılmıştı. AA muhabiri Şaşmaz, 5 saat hücrede tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.