SON DAKİKA
Hava Durumu

'Abbas Esed'i kutladı'!

Suriye resmi haber ajansı SANA, Filistin devlet başkanı Mahmut Abba'nın Suriyedeki göstermelik devlet başkanlığı seçimini kazanan Beşşar Ese

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2014 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2014 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Abbas Esed'i kutladı'!
Suriye resmi haber ajansı SANA, Filistin devlet başkanı Mahmut Abba'nın Suriyedeki göstermelik devlet başkanlığı seçimini kazanan Beşşar Esed'i kutladığını iddia etti.

Suriye resmi ajansı SANA'nın haberine göre, Abbas'ın devlet başkanlığı seçimini kazanan Esed'e gönderdiği kutlama mesajında şu ifadeler yer alıyor: "Filistin halkı ve şahsım adına, dost Suriye halkının devlet başkanı olmanız için size verdiği güven nedeniyle tebriklerimi iletiyorum. Suriye Arap Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı'na seçilmenizin, Suriye'nin birlik ve egemenliğini koruma altına aldığını, ayrıca terörle mücadele edip, ülkedeki bütün oluşumlar arasında diyalog yaparak krizden çıkılması yönünde de geri sayım başlattığını düşünüyoruz."

'Ne yalanlayabilir, ne de teyit edebilirim'

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Komitesi üyesi Ahmet Mecdelani, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Suriye devlet başkanlığı seçimini kazanan Beşşar Esed'e gönderdiği öne sürülen kutlama mesajı için çekinceleri olduğunu belirtti.

Mecdelani, Suriye resmi ajansı SANA'da yer alan, Abbas'ın, Esed'e "el yazısıyla" kutlama mesajı gönderdiğine ilişkin haber hakkında, "Ne yalanlayabilirim ne de teyid edebilirim ancak devlet başkanlığı, mektup ve kutlamalarını bilgisayar ortamında ve resmi imza ile gönderir" ifadelerini kullandı.

Suriye'de 3 Haziran'da yapılan seçimleri Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Suriye'nin Dostları grubu bir 'parodi' olarak nitelemiş ve seçimin meşru olmadığını ilan etmişti. BM de ciddi seçim ihlalleri ve ülkenin içinde bulunduğu koşullar nedeniyle seçimin güvenilir olmadığını açıklamıştı.  Ancak Suriye makamları Beşşar Esed'in yüzde 88.7 oy oranıyla yeniden seçildiğini iddia ediyor.

Suriye'de 2011'de başlayan ayaklanmalar ve devamındaki iç savaşta BM verileirne göre 162 bin kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: Al Jazeera
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.