SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD göçmen çocukları ölüme terk ediyor

Binlerce göçmen, zulüm, yoksulluk ve şiddet olayları nedeniyle ABD'ye göç ederken, ABD'nin yasadışı yoldan ülkeye girenlerin tutuklanaca

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2018 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2018 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ABD göçmen çocukları ölüme terk ediyor
Binlerce göçmen, zulüm, yoksulluk ve şiddet olayları nedeniyle ABD'ye göç ederken, ABD'nin yasadışı yoldan ülkeye girenlerin tutuklanacağı, uyarılarına rağmen aileleriyle birlikte ABD’ye girmek isteyen 2 göçmen çocuk gözaltı sırasında öldü.
ABD-Meksika sınırını geçen bir göçmen çocuk daha gözaltında öldü. Meksika sınırından ülkelerindeki zulüm ve yoksulluktan kaçan ABD’ye göçmek isteyen 2 göçmen çocuk gözaltında hayatını kaybetti. Araştırmalara göre ABD Gümrük ve Sınır Koruma Birimi, Meksika sınırından ABD'ye geçen Guatemalalı göçmen bir çocuğun gözaltında hayatını kaybettiğini duyurdu. 8 yaşındaki erkek çocuk, ABD-Meksika sınırını geçtikten sonra gözaltında ölen ikinci göçmen çocuk oldu. Aralık ayı başında yine Meksika sınırından ABD'ye geçen Guatemalalı 7 yaşındaki bir kız çocuğu gözaltına alındıktan birkaç saat sonra ölmüştü. ABD’li yetkililer Jakelin Caal adlı kız çocuğunun ailesiyle beraber yasa dışı yollardan Meksika-ABD sınırını geçmeye çalıştığını, gözaltında böbrek yetmezliği sonucu öldüğünü söylemişti. Aralık ayı başında 7 yaşındaki Jakelin Caal da gözaltında ölmüştü. Washington Post gazetesi ise kız çocuğunun ölüm nedeninin sıvı kaybı ve şok olduğunu yazdı. Gazeteye konuşan sınır yetkilileri, kız çocuğunun günlerce gıda veya su almadığını söyledi. Gözaltında yaşanan ikinci çocuk göçmen ölümüyle açıklama yapan ABD'li yetkililer, çocuğun 'hastalık belirtileri gösterdiğini' ifade etti. ABD Gümrük ve Sınır Koruma Birimi'nin açıklamasına göre babası oğlunu Alamorgordo'daki hastaneye götürdü, çocuğa burada soğuk algınlığı ve yüksek ateş teşhis kondu. Bunun üzerine çocuğa tedavi sırasında amoksisilin ve ibuprofen ilaçları verildi ve Pazartesi öğleden sonra da tahliye edildi. Açıklamada, çocuğun pazartesi akşam kusma şikâyetiyle yeniden hastaneye gittiği ve birkaç saat sonra da hayatını kaybettiği belirtildi. ABD Gümrük ve Sınır Koruma Birimi çocuğun ölüm nedeninin henüz tespit edilemediğini duyurdu. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.