SON DAKİKA
Hava Durumu

'ABD kırmızı çizgileri aşmaktadır'

 Hamas lideri İsmail Haniye, “ABD yönetiminin işgal altındaki Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması bilinen tüm kırmızı çizgi

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2017 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'ABD kırmızı çizgileri aşmaktadır'
 Hamas lideri İsmail Haniye, “ABD yönetiminin işgal altındaki Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması bilinen tüm kırmızı çizgileri aşmaktır” dedi. 
Hamas lideri İsmail Haniye, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararına ilişkin açıklamada bulundu.

Trump yönetimi tarafından İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ün tanınması kararının İsrail işgaline karşı her türlü durumu ateşleyeceğini ifade etti. Haniye, Arap liderlerine gönderdiği mesajında Filistinlilerin böyle bir komploya izin vermeyeceklerini dile getirerek, topraklarını ve kutsal alanları korumak için gerekeni yapacaklarını ifade etti. Haniye, “ABD yönetimi, her zaman İsrail işgalinin yanında oldu ve Filistin halkına yönelik savaş gündemlerini destekledi. ABD yönetiminin işgal altındaki Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması bilinen tüm kırmızı çizgileri aşmaktır” dedi.
Haniye, Arap ve Müslüman liderlere de “komploya” karşı tepki verme çağrısında bulundu.
Trump, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı arayarak, ABD Büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma niyetinde olduğunu ifade etmişti. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.