SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD: 'Türkiye'ye minnettarız'

ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Gorenc, İncirlik Hava Üssü'nün DAEŞ'e karşı daha etkili operasyonlar yapılmasını sağladığını söyledi. &n

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2016 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2016 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ABD: 'Türkiye'ye minnettarız'
ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Gorenc, İncirlik Hava Üssü'nün DAEŞ'e karşı daha etkili operasyonlar yapılmasını sağladığını söyledi.
 

 

ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Dış Basın Merkezinin New York ofisinde gazetecilerle bir araya gelen Gorenc, "Türklerin sadece bizim değil diğer koalisyon üyelerinin de üssü kullanmasına izin vermesi ileriye dönük çok büyük bir gelişmeydi. Bu erişimi sağlaması, Türkiye'nin diğer 65 koalisyon ortağıyla birlikte DAEŞ ile mücadelede çok istekli olduğunu gösterdi" diye konuştu. İncirlik Hava Üssü'nün Suriye sınırına olan yakınlığının savaş uçaklarının daha güçlü ve etkili operasyonlar düzenlemesine imkan verdiğini vurgulayan Gorenc, "Bu üste görev yapmamıza izin verdiği için Türklere minnettarız" dedi. Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesi konusuna da değinen Gorenc, "Her ülkenin kendini koruma hakkı vardır. Bu olayda Türkler kendi ulusal yetkisini kullandı" değerlendirmesinde bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.