SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'de bir ilk! Müslüman kadın aday kongre yolunda..

ABD’nin Minessota eyaletinde yapılan Temsilciler Meclisi ön seçiminde, Demokrat Parti’den aday olan Somali kökenli eyalet milletvekili İlha

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2018 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2018 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ABD'de bir ilk! Müslüman kadın aday kongre yolunda..
ABD’nin Minessota eyaletinde yapılan Temsilciler Meclisi ön seçiminde, Demokrat Parti’den aday olan Somali kökenli eyalet milletvekili İlhan Ömer, büyük bir başarıya imza attı.
Somali kökenli Müslüman bir kadın olan İlhan Ömer, Demokrat Parti'nin Minnesota 5. Kongre Bölgesi için yapılan ön seçimi kazanarak Kasım ayında yapılacak olan Kongre seçimlerine adını yazdırdı. Eyalet Meclis Başkanı Anderson Kelliher gibi güçlü rakipler arasından sıyrılarak büyük bir seçim zaferi kazanan İlhan Ömer, yaptığı açıklamada şöyle konuştu; "Bugün burada zaferimizi kutluyoruz, çünkü hemşehrilerimizi kampanyamıza dahil ettik ve kazandık. Kampanya kadromuz, gönüllülerimiz ve 5. Kongre bölgesinin seçmenleri bize her gün uyanıp daha adil ve eşitlikçi bir toplum için mücadele etme gücü verdi."
Kazanırsa bir ilk olacak
Liberal-demokrat seçmenin yoğun olduğu bölgede genç siyasetçi İlhan Ömer’in seçimi kazanması bekleniyor. Seçimi kazanması halinde İlhan Ömer, Temsilciler Meclisi’ne seçilen ilk Somalili Müslüman kadın olacak. İlhan Ömer 2016 yılında ABD’nin Minessota Eyaleti’nde Demokrat Çiftçi-İşçi Partisinden Eyalet Temsilciler Meclisine aday olmuş ve seçimi kazanarak, ABD'de eyalet meclisine seçilen ilk Somalili Müslüman ve başörtülü kadın olmuştu. (Haber merkezi)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.