SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu

California’da ilk defa Türk Amerikan Yönlendirme Derneği (TASC) öncülüğünde TURCA derneği tarafından göndere bayrak çekme töreni ger

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2018 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2018 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ABD'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu
California’da ilk defa Türk Amerikan Yönlendirme Derneği (TASC) öncülüğünde TURCA derneği tarafından göndere bayrak çekme töreni gerçekleşti. Törende konuşan TASC Başkanı Halil Mutlu Türk Amerikan toplumu olarak ABD’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladıklarını ifade etti.
Amerika’da önceki gün başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları California Eyaletinin Los Angeles ve Orange County bölgelerinde bulunan Orange County Türk Amerikan Derneği (OCTAA) ve Los Angeles Türk Amerikan Derneğine (LATAA) bağlı Türk okullarında devam etti. 29 Ekim dolayısıyla günün anlam ve önemini işleyen öğretmenler çocuklar ile beraber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı. Akşam saatlerinde ise Amerika’da yaşayan yüzlerce Türk, Güney California Türk Amerikan Derneği (ATASC) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Balosunda bir araya geldi. Balo Kurtuluş Savaşı ve sonrasında Türkiye için hayatını feda eden şehitleri anmak üzere bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başladı. Baloda konuşan Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Başkonsolosu Can Oğuz, “Birinci Dünya Savaşı sonunda tesis edilmek istenen düzene ilk karşı çıkan ve ilk başarıya ulaşan ülke Türkiye’dir” dedi. Oğuz, Cumhuriyet’in kurulmasına liderlik eden Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tarihte eşine zor rastlanacak kahramanlık ve fedakârlık örneği gösteren Türk halkını ve şehitlerimizi saygıyla andığını belirtti. Oğuz, “Ne kadar uzakta olursak olalım özel günlerde kalbimiz Türkiye’deki 80 milyon vatandaşımızla birlikte atıyor” diyerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Konuşmasının ardından Başkonsolos Oğuz’a Plecentia şehri tarafından hazırlanan Türkiye ve Türklerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayan beyanname sunuldu.
NÜKHET DURU KONSER VERDİ
Gecede sahne alan ünlü sanatçı Nükhet Duru da İHA mikrofonuna 29 Ekim etkinlikleri çerçevesinde ABD’de olduğunu, New York ve Washington konserlerinin ardından Los Angeles’a ATASC’nin gecesine katılmak için geldiğini söyleyerek “Coşkuyla, mutlulukla ve gururla Cumhuriyetimizi kutlayacağız” dedi. Duru, bir şarkısının Atatürk ile ilgili bir filmde kullanıldığını ve bundan gurur duyduğunu söyledi. Duru “Cumhuriyet’in 95’inci yılı kutlu ve mutlu olsun” dedi. Nükhet Duru ABD konserlerine önümüzdeki hafta Texas eyaletinde bulunan San Antonio şehrinde devam edecek. (İHA)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.