SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'den akıl almaz hata

ABD’nin Utah eyaletindeki bir askeri tesisin, canlı şarbon bakterilerini ABD’nin 9 eyaletindeki laboratuarlara ve Güney Kore’deki bir askeri ü

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ABD'den akıl almaz hata
ABD’nin Utah eyaletindeki bir askeri tesisin, canlı şarbon bakterilerini ABD’nin 9 eyaletindeki laboratuarlara ve Güney Kore’deki bir askeri üsse yanlışlıkla gönderdiği bildirildi.
ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Utah’taki bir askeri araştırma tesisinin, ABD’nin New York, California, Maryland, Virginia, New Jersey, Teksas, Wisconsin ve Delaware eyaletlerindeki laboratuarlar ile Güney Kore’deki bir Amerikan askeri üssüne canlı şarbon bakterilerini yanlışlıkla gönderdiği ifade edildi. Açıklamada, herhangi bir enfeksiyon şüphesi bulunmadığı veya kamu sağlığının risk altında olmadığı kaydedilirken, ABD’li 4 sivilin tedbir amaçlı olarak şarbon aşısı ile antibiyotik de içerecek şekilde tedaviye alındığı bilgisi verildi.
Bakanlık ayrıca, temkin amacıyla Sağlık Hizmetleri Dairesi'ne bağlı Hastalık Koruma ve Kontrol Merkezi tarafından söz konusu olaya ilişkin başlatılan soruşturma sonlanana kadar bu materyalin laboratuarlardan gönderimini durdurduğunu açıkladı.
Utah’taki Dugway Deneme Alanı adı verilen askeri üssün radyasyon yoluyla etkisiz hale getirilen ölü şarbon örneklerini düzenli olarak laboratuarlara gönderdiği ifade edilirken, canlı bakterilerin yanlışlıkla nasıl gönderildiğine yönelik bilginin henüz belirsiz olduğu ancak bakterilerin aslen, biyolojik tehditleri tespit etme amacıyla saha deneyi geliştirme çabalarının bir parçası olarak gönderildiği kaydedildi.
Sağlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Güney Kore’ye gönderilen bakteri örneğinin yok edildiği, ABD’deki laboratuvarlara yanlışlıkla gönderilen bakteri örneklerinin ise güvenli bir şekilde ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi’ne transfer edileceği belirtildi.
Öte yandan, ABD’li meclis üyeleri yaşanan olay üzerine hükümet laboratuarlarının daha sıkı bir şekilde idare edilmesini talep etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.