SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'den Kürt gruplara silah ve cephane yardımı kararı

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Obama yönetiminin, Kobani'de IŞİD ile çatışan Kürt gruplara silah ve cephane yard

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2014 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2014 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ABD'den Kürt gruplara silah ve cephane yardımı kararı


ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Obama yönetiminin, Kobani'de IŞİD ile çatışan Kürt gruplara silah ve cephane yardımı yapma kararı aldığını belirtti.

 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Obama yönetiminin Suriye'nin "Kobani kentinde IŞİD ile çatışan Kürt gruplara silah ve cephane yardımı yapma kararı aldığını", bu grupları desteklememenin "sorumsuzluk" olacağını söyledi. Endonezya'yı ziyaret eden Kerry, başkent Cakarta'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "müttefikleri olan Türkiye'nin PKK ile bağlantılı Kürt gruplara silah tedarik edilmesi konusunda endişeleri bulunmasını anlayışla karşıladıklarını" ancak "kuşatma altındaki Kobani'de böyle zor bir zamanda IŞİD ile çatışan bu grupları desteklememenin ahlaki açıdan çok zor olacağı ve sorumsuzluk teşkil edeceğini" savundu.

ABD Hava Kuvvetleri'nin silahlı Kürt gruplara havadan yardımlarının geçici olmasının amaçlandığını belirten Kerry, Türkiye'den, Irak'tan Kobani'ye geçişlere izin vermesini talep ettiklerini sözlerine ekledi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD askeri güçlerinin IŞİD’e karşı şehri koruyan Kürt gruplara takviye yapmak için Kobani bölgesine havadan yardım yaptığını açıklamıştı. Açıklamada, ABD Hava Kuvvetleri'nin C-130 tipi nakliye uçağının Irak’taki Kürt yetkililer tarafından sağlanan silah, cephane ve tıbbi malzeme yardımını Kobani'ye ulaştırdığı, yardımın ardından uçağın bölgeden güvenli şekilde ayrıldığı ifade edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.