SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'den Rusya'ya şok tehdit!

Son haftalarda Türkiye ile yakınlaşma sinyalleri veren Rusya'ya ABD'den satır arasında inanılmaz bir tehdit geldi.    

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ABD'den Rusya'ya şok tehdit!
Son haftalarda Türkiye ile yakınlaşma sinyalleri veren Rusya'ya ABD'den satır arasında inanılmaz bir tehdit geldi.
 

 



Rusya- Türkiye arası buzların çözülmeye başladığı  bu dönemde, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby düzenlediği günlük basın toplantısında Rusya'ya cümle arasında inanılmaz bir tehditte bulundu.

Kirby, Rusya'nın Esed üzerindeki etkisini olumlu anlamda kullanması gerektiğini, aksi halde Suriye'deki savaşın daha uzun süreceğini ve bunun da mülteci sorununu daha da büyüteceğini söyledi.

DİKKAT ÇEKEN CÜMLE

“Bunu gizlemiyoruz. Daha önce bunu konuştuk. Rusya olumlu bir şekilde Esed üzerindeki etkisini kullanmazsa bunun kendileri ve bölge için sonuçları olacaktır" diyen Kirby'nin açıklamasının satır arasında bir cümle dikkat çekti.

Savaşın devam etmesi halinde daha çok teröristin geleceğini belirten Kirby,"Rusya da muhtemel terör unsurlarının ilgisini çekebilir" ifadesini kullandı.

DAEŞ, PKK, PYD gibi terör örgütleriyle içli dışlı olduğu bilinen ABD'den böyle bir açıklamanın gelmesi, Rusya'da da intihar saldırılarının (özellikle metrolarda) olma ihtimalini akıllara getirdi.

HEDEF TÜRKİYE-RUSYA YAKINLAŞMASI MI?

Kirby'nin terör tehdidinin, Türkiye ile Rusya arasında son haftalarda başlayan yakınlaşmanın iki gündür hız kazanmasının ardından gelmesi akıllarda soru işaretleri bıraktı.








KAYNAK HABER7
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.