SON DAKİKA
Hava Durumu

Afganistan'da kaçırılan inşaat işçileri kurtarıldı

Afganistan’ın Vardak vilayetinin Azadhelo bölgesinde Kabil-Kandahar karayolunun tamiri için çalıştıkları sırada Taliban tarafından kaçırılan

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2016 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2016 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Afganistan'da kaçırılan inşaat işçileri kurtarıldı
Afganistan’ın Vardak vilayetinin Azadhelo bölgesinde Kabil-Kandahar karayolunun tamiri için çalıştıkları sırada Taliban tarafından kaçırılan 15 inşaat işçisi Afgan ordusu tarafından kurtarıldı.
 

Vardak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, inşaat işçilerinin kaçırılmalarının hemen ardından Afgan ordusu tarafından kurtarıldığı belirtildi. Açıklamada, dün gece geç saatlerde, inşaat işçilerini taşıyan araca saldıran Taliban militanlarının sürücüyü öldürerek iki işçiyi yaraladığı bilgisi verildi ve güvenlik güçlerinin müdahalesiyle işçilerin kurtarıldığı bildirildi. Kabil-Kandahar yolunun büyük bir kısmı son yıllarda çatışmalar ve Taliban tarafından düzenlenen bombalı saldırılar nedeniyle zarar görmüştü. Afgan hükümeti, birkaç ay önce yolun tamiri için ihale açmıştı. Taliban daha önce de defalarca mayın temizleme ekipleri, inşaat işçileri ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının çalışanlarını kaçırarak hapisteki militanları ile takas etmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.