SON DAKİKA
Hava Durumu

Afrika'da Trump belirsizliği

Afrikalı bazı siyasi ve sosyal aktörler, ABD'deki başkanlık seçiminin sonuçlarının kara kıta için çok önemli olduğunu belirtiyor.  

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2016 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2016 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Afrika'da Trump belirsizliği
Afrikalı bazı siyasi ve sosyal aktörler, ABD'deki başkanlık seçiminin sonuçlarının kara kıta için çok önemli olduğunu belirtiyor.
 

Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump'ın rakibi Demokrat Parti'nin adayı Hillary Clinton'ı mağlup ederek ABD'nin 45. başkanı seçilmesi dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Afrika halkında da büyük bir şaşkınlığa neden oldu. Uluslararası basında Müslüman ve yabancı karşıtlığı söylemleriyle öne çıkan ABD'li iş adamı Trump'ın sandıkta kazanan isim olması, çok sayıda Müslüman'ın yaşadığı kıtada endişeleri artırdı.



Afrika, Trump'ın söylemlerinden kaygı duyuyor

Batı Afrika ülkelerinden Kamerun'da muhalefetteki Kamerun'a İnanmak Partisinin (CRAC) Başkanı Bernard Njonga, AA muhabirine konuya ilişkin değerlendirmesinde, Trump'ın programındaki en önemli konuların, Afrika'yı ve Afrikalıları değil ABD'yi ve Kuzey Amerika Ülkeleri Serbest Ticaret Anlaşması'na (NAFTA) bağlı komşu ülkeleri ilgilendirdiğine işaret ederek, "Afrika, Trump'ın programında önemli bir yere sahip değil." dedi.Kamerun'daki Yaounde Üniversitesinden siyaset bilimci Hubert Mono Ndjana, Afrikalıların Trump'ın Afrika'yı yeterince tanımaması ve seçim kampanyalarında Afrika'dan açık açık bahsetmemesi, Müslümanlara ve yabanacılara karşı olumsuz söylemleri nedeniyle kaygılandıklarını belirtti.



 "Seçim kampanyasındaki Trump ile Başkan Trump arasında fark olabilir"

Eski Afrika Birliği Başkanlığı Sözcüsü Tunuslu Noureddine Mezni ise "Başkan adayı olarak yarışmış ve söylemleriyle Afrikalıları korkutan Trump ile Başkan Trump arasında fark olmasını umuyoruz." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.