SON DAKİKA
Hava Durumu

Alman mizahçı hakaretten yargılanabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında Alman ZDF televizyon kanalında hakaret içerikli mizah programı hazırlayan Jan Böhmermann'ın, devlet ad

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 19:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Alman mizahçı hakaretten yargılanabilir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında Alman ZDF televizyon kanalında hakaret içerikli mizah programı hazırlayan Jan Böhmermann'ın, devlet adamına hakaret suçundan yargılanabileceği belirtildi.
 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında Alman ZDF televizyon kanalında hakaret içerikli mizah programı hazırlayan Jan Böhmermann'ın, devlet adamına hakaret suçundan yargılanabileceği belirtildi.


Alman Der Tagesspiegel gazetesinin iddiasına göre, Almanya Dışişleri Bakanlığı, Böhmermann'ın programının suç teşkil edip etmediği konusunu bilirkişiye araştırttı ve bilirkişi raporunu pazar günü kriz toplantısında ele aldı.


Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de bu konuda pazar akşamı telefon görüşmesi yaptığı hatırlatılan haberde, hakkında dava açılması durumunda Böhmermann'ın Alman yasalarına göre 3 ila 5 yıl hapis cezasına çarptırılabileceği kaydedildi.



"Mizah sınırlarının belirlenmesi politikanın görevi değil"

Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Merkel'in pazar akşamı Davutoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde ağırlıklı olarak AB ile Türkiye arasında sığınmacılarla ilgili varılan mutabakatın ele alındığını, Böhmermann konusunun da tesadüfen gündeme geldiğini ancak mizah sınırlarının belirlenmesinin politikanın görevi olmadığını söyledi.


Almanya Dışişleri Bakanlığının bir sözcüsü, iddiaları reddederek bakanlığın savcı ya da mahkeme olmadığını, hiçbir zaman mizah sınırlarını yasal olarak belirleme görevinin bulunmadığını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.