SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya, Esed rejiminin Doğu Guta'daki katliamını kınadı

Alman Hükümet Sözcüsü Seibert, "Esed rejiminin Doğu Guta'da başlattığı son saldırı terörist

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2018 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2018 20:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Almanya, Esed rejiminin Doğu Guta'daki katliamını kınadı
Alman Hükümet Sözcüsü Seibert, "Esed rejiminin Doğu Guta'da başlattığı son saldırı teröristlere karşı mücadele değil, aksine kendi halkına karşı bir mücadele" dedi.


 

Almanya, Suriye'deki Beşşar Esed rejimini Doğu Guta'da katliam yapmakla suçlayarak, Rusya ve İran’ı bu katliamlara son vermek için rejim üzerinde nüfuzunu kullanmaya çağırdı.  Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, başkent Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, Suriye'deki son gelişmeleri değerlendirdi. Bugün yapılan kabine toplantısında Suriye konusunun ele alındığını, bu konuda hükümet adına bir açıklama yapmak istediğini söyleyen Seibert, "Esed rejiminin Doğu Guta'da başlattığı son saldırı teröristlere karşı mücadele değil, aksine kendi halkına karşı bir mücadele. Sadece iki günde, aralarında çok sayıda kadın ve çocukların da bulunduğu yüzlerce kişi öldü ve yüzlerce kişi yaralandı." dedi.

Bombalanan hedefler arasında hastanelerin ve tıbbi tesislerin de bulunduğuna dikkati çeken Seibert, şunları söyledi:"Yıllardan beri kuşatma altında bulunan Şam'ın çevresindeki bölgede yaşayan yaklaşık 400 bin insanın durumu tam bir felaket. Oradaki rejim, bölgedeki isyancıları teslim olmaya zorlamak ya da tümüyle yok etmek amacıyla halka yiyecek ve tıbbi malzeme gönderilmesini sistematik şekilde engelliyor. BM'nin tüm çabalarına rağmen rejim bu askeri stratejiyi tüm vahşiliği ile sürdürüyor ve her türlü siyasi çözüm çabalarına karşı çıkıyor.”

- Rusya ve İran’a çağrı

Suriye'deki katliamların son bulması için, Esed rejimine destek veren Rusya ve İran'a açık çağrıda bulunan Seibert, "Astana'da, Doğu Guta için de ateşkes konusunda garanti veren Rusya nerede, İran nerede diye sorulması gerekiyor. Bu iki ülkenin desteği olmasa, Esed rejimi askeri açıdan bugün bulunduğu yerde olmazdı. Ve hiç şüphesiz BM sürecinde de daha fazla müzakere isteği gösterirdi." şeklinde konuştu. Suriye'de sivillere yönelik saldırıların bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini ifade eden Seibert, "Esed rejimine, Doğu Guta'daki katliamı bir an önce sona erdirme, insani yardıma ve tıbbı tahliyelere izin vermesi çağrısında bulunuyoruz. Esed rejiminin destekçilerini de bu amaçlar için nüfuzlarını kullanmaya çağırıyoruz." dedi. (AA)




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.