SON DAKİKA
Hava Durumu

Assange: 'BM aleyhte bir karar verirse teslim olacağım'

Wikileaks'in kurucusu Assange, BM çalışma grubunun vereceği kararın aleyhinde olması halinde teslim olacağını, lehinde bir karar çıkması halinde

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2016 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2016 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Assange: 'BM aleyhte bir karar verirse teslim olacağım'
Wikileaks'in kurucusu Assange, BM çalışma grubunun vereceği kararın aleyhinde olması halinde teslim olacağını, lehinde bir karar çıkması halinde ise pasaportunun iadesini istediğini söyledi.
 

 

Assange, İngiltere ve İsveç'i 2014 yılında şikayet ettiği BM'nin yarın vereceği karar öncesinde açıklamada bulundu. Assange konuya ilişkin Twitter'daki Wikileaks heabından, "Eğer cuma günü BM aleyhimde karar verirse İngiliz polisinin beni tutuklamasını kabulleneceğim" yazdı.Açıklamasında Assange, "BM yarın Birleşik Krallık ve İsveç’e açtığım davayı kaybettiğime hükmederse cuma günü öğlen elçilik binasından çıkıp İngiliz polisinin beni tutuklamasına izin vereceğim. Çünkü artık temyize gitmek için anlamlı bir sebep bulunmuyor. Ancak benim galip gelmem ve devlet tarafların (İngiltere ve İsveç) yasa dışı hareket ettikleri sonucuna varılması halinde ise,pasaportumun tarafıma derhal iadesi ile hakkımdaki tutuklama girişimlerine son verilmesini bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.