SON DAKİKA
Hava Durumu

'Avrupa'da PKK şiddetine karşı duracağız.' 

Almanya Yenilik ve Adalet Birliği Partisi Genel Başkanı Yıldız, Zeytin Dalı Harekatının ardın

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2018 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2018 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Avrupa'da PKK şiddetine karşı duracağız.' 

Almanya Yenilik ve Adalet Birliği Partisi Genel Başkanı Yıldız, Zeytin Dalı Harekatının ardından Avrupa'da PKK saldırılarının arttığını belirterek "Türk-Kürt dayanışma platformu oluşturmaya çalışıyoruz. Avrupa'da PKK şiddetine karşı duracağız" dedi.


Almanya Yenilik ve Adalet Birliği Partisi (BİG) Genel Başkanı Haluk Yıldız, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nı başlatmasının ardından Avrupa'nın birçok ülkesinde artan PKK şiddetini AA muhabirine değerlendirdi.


Yıldız, PKK'nın Almanya ve Hollanda'da bir yandan camilere, Kürtlere ve Türklere yönelik şiddet eylemleri düzenlerken bir yandan da sosyal medyada yalan yanlış paylaşımlarla Türkiye aleyhine kara propaganda yürüttüğünü söyledi.


Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'ndan sonra PKK'nın Avrupa'da çok sayıda şiddet eylemi gerçekleştirdiğini belirten Yıldız, şunları anlattı:


"Şu anda internette, sosyal medyada radikal gruplar başka savaş bölgelerindeki resimleri alıp araçsallaştırıyorlar. Sıradan Kürt gençlerin beyinlerini yıkıyorlar. 'Türk ordusu Afrin'de katliam, yapıyor çoluk çocuk öldürüyor' şeklinde algı oluşturulmaya çalışılıyor. Dolayısıyla hem Alman kamuoyunu negatif etkiliyorlar hem de Kürt gençlerini zehirliyorlar. Kürt kardeşlerimiz PKK şiddetinden dolayı susmayı tercih ediyor. Ama sustukça da sorun çözülmüyor. Burada Türk-Kürt dayanışma platformu oluşturmaya çalışıyoruz. Avrupa'da PKK şiddetine karşı duracağız."



Türk-Kürt dayanışma platformu

Haluk Yıldız, Almanya'da Türklerle Kürtleri bir platform çatısı altında buluşturmaya çalıştıklarını belirterek, "Türk-Kürt dayanışma platformu şeklinde bir oluşum gerçekleştirmek üzereyiz. Özellikle de gençlere, beyinlerinin yıkanmaması için biraz daha bilgi transferi yapıyoruz. Bu konuda böyle bir çalışma başlattık. Bakalım nasıl gelişecek. Nasıl engellerle karşılaşacağız.” ifadelerini kullandı.


Yıldız, Alman basınının Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili ülkedeki referandum sürecinin aksine daha temkinli ve nötr bir duruş sergilediğini dile getirerek, şöyle devam etti:


"Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecine girmesi basına da olumlu şekilde yansıdı. Referandumda yaşadığımız, Almanya-Türkiye gerginliği sırasında gördüğümüz radikal söylemler yok. Bazı gazeteler 'Türkler Afrin'de zulmediyor' şekline veriyor. Ama eskisine nazaran daha suskun, daha tarafsız gözüküyor şu anda.


Alman polisi de son dönemlerde PKK protestolarına müdahale ediyor. Özellikle flamalar açıldığı zaman gösteriler durduruluyor. Bazen tutuklamalar bile oluyor Belli bir hassasiyet gelişti."



PKK'nın Avrupa'da düzenlendiği saldırılar

Türkiye'nin Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK’ya karşı başlattığı operasyondan sonra Almanya'da ilk saldırı 21 Ocak gecesi Kassel'deki Sultan Alparslan Camisi'ne düzenlendi. Leipzig'de 22 Ocak gecesi Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Leipzig Eyüp Sultan Camisi'nin yanı sıra Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Minden kentindeki DİTİB Yeşil Cami bölücü terör örgütü yandaşlarının hedefi oldu. PYD/PKK yandaşları 23 Ocak sabaha karşı Hollanda’nın Rotterdam kentinde Geylani Hizmet Vakfı’na bağlı caminin duvarlarına "Afrin", "Apo", "Gençlik PKK" gibi yazılar yazdı.


Frankfurt’ta Höchst ilçesindeki Eyüp Sultan Camisi 24 Ocak sabaha karşı terör örgütü yandaşlarının hedefi olurken, Aşağı Saksonya eyaletinin Stade-Bützfleth'deki Ulu Cami'ye 25 Ocak gecesi düzenlenen saldırıda caminin ve gençlik lokalinin camları kırıldı. Duvarlara boyalarla sloganlar ve tehdit yazıları yazıldı. PYD/PKK yandaşları ayrıca 22 Ocak'ta Hannover-Langenhagen Havalimanı'nda düzenledikleri izinsiz gösteri sırasında yolculara sopalarla saldırdı. Şimdiye kadar gerçekleştirilen saldırılarda herhangi bir can kaybı yaşanmadı. (AA)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.