SON DAKİKA
Hava Durumu

Avustralya Senatosunda ilk kadın Müslüman!

Pakistan doğumlu ve Avustralya’da Yeşiller Partisinden aday olan Mehreen Faruqi, Avustralya Senatosuna seçilen ilk kadın Müslüman senatör oldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2018 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2018 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Avustralya Senatosunda ilk kadın Müslüman!
Pakistan doğumlu ve Avustralya’da Yeşiller Partisinden aday olan Mehreen Faruqi, Avustralya Senatosuna seçilen ilk kadın Müslüman senatör oldu.
Pakistan’da Müslüman bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Mehreen Faruqi, Yeşiller Partsinden Yeni Güney Galler eyaleti senatörü Lee Rhiannon’ın görevinden istifa etmesiyle, eyalet parlamentosu ortak bir karar aldı ve boşalan Senato üyeliğine seçildi. Senatoya seçilmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Faruqi, Avustralya'da çok kültürlülüğü savunacağını ve İslamofobi ile ırkçılıkla mücadele edeceğini belirtti. Faruqi, Senatodan önceki gece yapılan oturumda Müsümanlara vize yasağı getirilmesini savunan Avustralyalılar Partisi Queensland Senatörü Fraser Anning’i sert sözlerle eleştirdi.
IRKÇI POLİTİKAYI ALEVLENDİRİYORLAR
Senatör Fraser Anning'in açıklamalarının, uzun süredir devam eden ırkçı bir politikayı alevlendirerek milyonlarca düzgün Avustralyalıyı töhmet altında bıraktığını ifade Faruqi, "Senatör Anning'in sözleri çok kültürlü toplumumuza hakaret. Senatodaki bu nefret tüccarları, ülkemizde nifak tohumları ekiyor. Dar siyasi çıkarları adına beyaz olmayan kişilere saldırmak için hiçbir fırsatı kaçırmıyorlar." şeklinde konuştu. Mehreen Faruqi, Aning’in vize yasağını savunurken, Hitler döneminde Nazi Almanyası’nda Yahudi soykırımı için kullanılan ‘nihai çözüm’ ifadesini kullanmasını ırkçılık  içermesi dolayıyla kınadı.
"KASITLI BİR STRATEJİ"
Senatör Mehreen Faruqi, Aning’in bilinçli bir şekilde korku ortamı oluşturmak, toplumu göçmenlere karşı kışkırtmak, toplumun göçmenlerden rahatsızlık duymasını amaçlayan kasıtlı bir strateji olduğunu söyledi. Senato'daki yeni görevini ırkçılık gibi kötü niyetli söylemlere dikkati çekmek için kullanacağını ifade eden Mejreen Faruqi, sözlerine şöyle devam etti; "Nihai çözüm teriminin kullanılması, şiddet yanlısı beyaz üstünlükçü görüşlere sahip insanları memnun etmeye yönelik iğrenç ve kasıtlı bir imadır. Böylesine tehlikeli ve ırkçı politikaların tartışmaya açılmaya devam etmesi üzücü. Bir senatör olarak bunu her zaman dile getireceğim." Senatör Aning, daha önce de Müslümanlara yönelik ırkçı söylemleri nedeniyle hem iktidar hem de muhalefet tarafından kınanmıştı. (Haber Merkezi)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.