SON DAKİKA
Hava Durumu

Avustralya'dan sığınmacılara ömür boyu vize yasağı

Avustralya’da federal hükümet, ülkeye teknelerle gelen sığınmacılara ömür boyu vize yasağı getirmek için yasa tasarısı hazırladığını a

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2016 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2016 19:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Avustralya'dan sığınmacılara ömür boyu vize yasağı
Avustralya’da federal hükümet, ülkeye teknelerle gelen sığınmacılara ömür boyu vize yasağı getirmek için yasa tasarısı hazırladığını açıkladı.
 

Avustralya’da federal hükümet, ülkeye teknelerle gelenğınmacılara ömür boyu vize yasağı getirmek için yasa tasarısı hazırladığını açıkladı.Başbakan Malcolm Turnbull, Avustralya’ya teknelerle ulaşmayı başardıktan sonra yakalanarak gözaltı merkezlerine gönderilen sığınmacıların ülkeye girmelerini engelleyecek yasa tasarısını hafta sonuna kadar parlamentoya sunacaklarını söyledi.Turnbull, bunun insan kaçakçılarına verilecek en güçlü uyarı olduğunu söyledi.



Muhalefetten tepki

Ana muhalefette bulunan Avustralya İşçi Partisi Genel Başkanı Bill Shorten, hükümetin hazırladığı yasa tasarısını ‘‘saçma’’ olarak nitelendirdi. İşçi Partili milletvekilleri de hükümetin sığınmacılara ömür boyu Avustralya’ya giriş yasağı getirmeye çalışmasını "aşırı", "şeytanca"’ ve "hastalıklı" olarak değerlendirdi.



Yeni yasa ne anlama geliyor?

Tasarının meclisten geçip kanunlaşması durumunda, gözaltı merkezlerinde tutulan sığınmacılar ülkelerine geri dönseler bile sonraki yıllarda evlenerek turist veya iş adamı olarak dahi Avustralya’ya tekrar gelmelerine izin verilmeyecek. Tasarı, 19 Temmuz 2013’ten itibaren Avustralya’ya teknelerle gelen yetişkinleri bağlayacak. Çocuklar ise bu yasaktan muaf tutuluyor. Söz konusu tarihten sonra mülteci statüsünü elde edenler dahil, sığınmacıların hiçbir şekilde ülkede kalmalarına izin verilmeyecek. Tasarının yasalaşması durumunda Manus ve Nauru’da tutulanlarla tedavi görmeleri için Avustralya’ya getirilen yaklaşık 3 bin yetişkin mülteci ve sığınmacı doğrudan etkilenecek

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.