SON DAKİKA
Hava Durumu

Avusturya'da Türklerden cami kapatma tepkisi

Avusturya’da Türkler, Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’un aldığı cami kapatma kararına tepki gösterdi.  Avusturya Baş

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2018 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2018 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Avusturya'da Türklerden cami kapatma tepkisi
Avusturya’da Türkler, Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’un aldığı cami kapatma kararına tepki gösterdi. 
Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, sabah düzenlediği basın toplantısında, “Siyasal İslam’la mücadele kapsamında” ülkede faaliyette bulunan 7 caminin kapatılması ve yurt dışından finanse edilen çok sayıda imamın sınır dışı edilmesi yönünde karar aldıklarını duyurdu. Sonrasında, Avusturya’da yaşayan Türkler tarafından kurulu yıllardır hizmet veren Avusturya Nizam-ı Alem Ocağı’nın (ATB) kapısına “Camii Kapalıdır” (Geschlossen) yazısı asıldı. Cuma namazı için camiye gelen Müslümanlar kapalıdır yasını görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi ve tepkilerini dile getirdi.

Avusturya Nizam-ı Alem Ocağı önündeki Müslümanlar Avusturyalı medya mensuplarının yoğun ilgisine maruz kaldı. ATB önünde toplanan Türkler Başbakan Kurz’un Camileri kapatma kararına tepkilerini dile getirdi. Cami cemaatinden Yücel Erbiş, İHA’ya yaptığı açıklamada, “Caminin imamı akşamları teravih namazında cemaati dışarıda çevreyi rahatsız edici yüksek sesler çıkarmayın diye uyarıyordu. Belki bu yüzden çevrede yaşayanlar tarafından imza toplanıp, camii kapattırılmış olabilir. Ama alınan bu kararı iyi bulmuyorum” dedi.

Bir Türk vatandaşı ise, “Burada siyasi, politik hiçbir şey olmaz. Herkes gelir namazını kılar gider. Başbakanın burayı kapatma kararını gerçekten olumsuz buluyorum” açıklamasında bulundu. Yasin Murat, “Türkiye’de İstanbul’da tarihi bir kiliseyi ülkemiz tadilat yaptırarak hizmete açtı. Ben bunları anlayamıyorum bu camiyi neden kapatıyorlar. Camilerden başka gideceğimiz yerimiz yok. Başbakan Kurz’a Allah akıl fikir versin” dedi.
Yozgatlı Resul Kıypınar, "Başbakan Kurz’dan böyle bir karar beklemiyordum. Bu aldığı karardan dolayı kendisini kınıyorum. Açık ve net kınıyorum. Bu insanlık dışı bir şey” ifadelerini kullandı.(İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.