SON DAKİKA
Hava Durumu

Bahreynli Şiilerin lideri Kasım vatandaşlıktan çıkarıldı

Bahreyn'de Şiilerin lideri ve muhalif İsa Ahmed Kasım'ın vatandaşlıktan çıkarıldığı bildirildi.        

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2016 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bahreynli Şiilerin lideri Kasım vatandaşlıktan çıkarıldı
Bahreyn'de Şiilerin lideri ve muhalif İsa Ahmed Kasım'ın vatandaşlıktan çıkarıldığı bildirildi.
 

 

 

 


Bahreyn İçişleri Bakanlığından yayımlanan yazılı açıklamada, vatandaşlık kanununun 10'uncu maddesinin "ülkenin çıkarlarına zarar verme veya ülkeye sadakatle çelişecek şekilde davranma"yı içeren C fıkrası uyarınca ve İçişleri Bakanı Raşid bin Abdullah Al Halife'nin talebi üzerine bakanlar kurulunun Kasım'ın vatandaşlıktan çıkarılmasına onay verdiği ifade edildi.

Bahreynli Şiilerin lideri Kasım'ın Bahreyn vatandaşlığı sorumluluklarını yerine getirmediği, ülkenin yüksek çıkarlarına zarar verdiği ve ülkeye sadakat sorumluluğunu gözetmediği kaydedildi.

Kasım'ın yabancı dini-siyasi mercilere bağlı örgütler kurduğu, radikal mezhepçi bir ortam oluşmasında baş rol oynadığı, toplumu mezhep temelli bölmeye çalıştığına değinildi.

Minberi siyasi amaçlarla yabancı ülkelerin çıkarları doğrultusunda kullandığı, mezhepçilik ve şiddete teşvik ettiği, yabancı örgütlerle ve düşman taraflarla görüşerek kendi kararlarını dini bir farz gibi sunduğunu ve izin almadan para topladığı belirtildi.

Geçen salı günü Bahreyn'de Şii muhalefet partisi Vifak Hareketi'nin faaliyetlerinin durdurulması, merkezinin kapatılması ve mal varlığına el konulması yönünde karar alınmıştı.

Vifak Hareketi Genel Sekreteri Ali Selman da "Kamu barışını bozacak şekilde nefrete ve yasalara karşı çıkılmasına teşvik, İçişleri Bakanlığı çalışanlarını paralı asker ve terör örgütlerine üye olma yakıştırması yaparak tahkir etmek" suçlarından geçen haziran ayında 4 yıl hapisle cezalandırılmıştı. Selman'ın cezası, 30 Mayıs'ta 9 yıla çıkarılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.