SON DAKİKA
Hava Durumu

Başörtüsü takmak 'açık suç delili' sayıldı! 10 yıl ceza aldı

Dini aşırılık suçlamasıyla yargılandığı Çin mahkemesinde “ben inancım gereği başıma başörtüsü takarak tesettürlü olmak istiy

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2018 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2018 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başörtüsü takmak 'açık suç delili' sayıldı! 10 yıl ceza aldı
Dini aşırılık suçlamasıyla yargılandığı Çin mahkemesinde “ben inancım gereği başıma başörtüsü takarak tesettürlü olmak istiyorum” dedi. İşgalci Çin Mahkemesi bu sözlerini “açık suç delili” sayarak 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.
İşgalci Çin Mahkemesi bu sözlerini “açık suç delili” sayarak 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Doğu Türkistanlı Hurıgül Nasır, orta okul’dan sonra Lise’ye kayıt olamamış ve   tarım işçisi olarak tarlada çalışmaya mecbur bırakılmıştı. Müslüman Uygur Türklerinin yüz akı  bu  imanlı ve kahraman kız , namazını gizli kılan bir mümine’dir. O, sadece  başörtüsü takmak istediğini açıkça beyan ettiği için  10 yıla mahkum edilmiştir. Hurigül Nasir  bu arzusunu daha yerine getiremeden Çin zindanlarına atılmiştır.

Doğu Türkistan  Kaşgar’a bağlı Yenihisar İlçesinin  Sagan köyünden… Köy’ün toplam nüfusu 13 bin  kişi… Yerel Kaynaklar; bu merkezi Köyden  2017  yılında toplama kamplarına götürülen ve burada hepsedilenlerin sayısının  2 bin 500 kişi olduğunu , Hür Asya radyosu’nun  köy  yöneticileri ile kurduğu telefon bağlantısında tesbit ederek   haber olarak yayınladığını belirtmektedir.

Şuan Doğu Türkistan ceza evleri ile toplama kamplarında Çin işgaline  sadece  Kur’ani kerim okuduğu ve Kuranı Kerimi evinde bulundurduğu, namaz kıldığı,  başörtüsü  taktığı için cezaevlerinde ve  toplama kamplarında tutulan ve her türlü  işkencelere  maruz kalan yüz binlerce Hurıgül Nasır’lar’ın olduğunu yerle kaynaklar bildirmektedir.

Doğu Türkistanlı Aktivistler ve STK’lar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türkiye kamuoyuna da seslenerek : “Türkiye Cumhuriyeti devletimizin  en Ali  Önderi olarak  ve şerefle temsil ettiğiniz büyük Türk milletimiz adına daha 20 yaşında iken,10 yıl hapse mahkum edilen   Doğu Türkistanlı masum ve mazlum Hurıgül Nasır  Kızımız için bir şeyler yapmanızı   10 yıla mahkum bu kızımızın hapisten kurtarılması için Çin Halk Cumhuriyeti yönetimi nezdinde girişimlerde bulunmanızı istiyoruz” dediler. (hertaraf.com)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.