SON DAKİKA
Hava Durumu

Basra'da tansiyon yükseliyor!

Irak'ta uzun süredir devam eden işsizlik ve yolsuzluklara karşı Basra'da düzenlenen protestolarda, gerçek mermi kullanan güvenlik güçlerini

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2018 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2018 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Basra'da tansiyon yükseliyor!
Irak'ta uzun süredir devam eden işsizlik ve yolsuzluklara karşı Basra'da düzenlenen protestolarda, gerçek mermi kullanan güvenlik güçlerinin vurduğu 3 kişi hayatını kaybetti. 
Irak Meclisi'ne bağlı İnsan Hakları Komiserliği Üyesi Heymin Bacalan, yaptığı açıklamada, "Hükümet Basra'ya yönelik sessiz. Kentte güvenlik zaafı söz konusu. Bunun yanında özel ve kamu mallarına da zarar verme olayları arttı." dedi. Bacalan, dün yaşanan olaylarda 3 göstericinin hayatını kaybettiğini, 50'sinin yaralandığını söyledi. Irak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Seyf el-Bedir de yazılı açıklamasında, ölü ve yaralı sayısını doğruladı. Bedir, yaralılardan 26'sına gerçek mermi isabet ettiğini aktardı. Irak’ın güneyindeki Basra kentinde bir grup gösterici, İran’ın Basra Başkonsolosluğunu basarak, ateşe verdi.
Basra'daki gösteriler
Irak'ın güneyindeki Basra kentinde, "kamu hizmeti yoksunluğu, işsizlik ve yolsuzluklara" karşı başlayan ve giderek alevlenen gösteriler sırasında dün akşam bir grup, İran'ın Basra Başkonsolosluğunu basarak ateşe vermişti. Basra'daki gösteriler sırasında daha önce devlet televizyonu ile Şii parti ve milis güçlere ait binalar da ateşe verilmişti. Basra halkının 8 Temmuz'dan bu yana "yeterli kamu hizmeti sunulmadığı, elektrik ve su sıkıntısı, işsizlik ve yolsuzluk" gibi gerekçelerle düzenlediği gösterilerin şiddeti son günlerde arttı. Olayları bastırmak için güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu iki ayda 20'den fazla gösterici hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.