SON DAKİKA
Hava Durumu

Belçika, Filistin yardımlarını ikiye katladı

Birleşmiş Milletler Yakındoğu Filistin Mültecilerine Yardım Ajansı’na (UNRWA) yaptığı yardımları kesen ABD’ye karşın Belçika, yar

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2018 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2018 18:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Belçika, Filistin yardımlarını ikiye katladı
Birleşmiş Milletler Yakındoğu Filistin Mültecilerine Yardım Ajansı’na (UNRWA) yaptığı yardımları kesen ABD’ye karşın Belçika, yardımlarını ikiye katladı.
Filistinli mültecilere eğitim, sağlık ve acil yardım sağlayan Birleşmiş Milletler Yakındoğu Filistin Mültecilerine Yardım Ajansı (UNRWA), ABD'nin mali desteğini terk etmesinden bu yana mali sıkıntı yaşıyor. ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz günlerde İsrail’i sevindirecek yeni bir adım atarak, ABD’nin BM bünyesinde 1949’da kurulmuş olan UNRWA aracılığıyla Batı Şeria’da yaşayan Filistinliler için her yıl yapmış olduğu 200 milyon doları aşan mali yardımı kestiğini ilan etmişti.  Belçika, UNRWA için iki milyon euro daha bağışlayacağını açıkladı. Böylece Belçika’nın UNRWA’ya katkısı bu yıl için toplam 14,25 milyon euroya çıktı.  Geçen yıl Belçika, UNRWA’ya 7,5 milyon euro, ABD ise 312 milyon euro bağış yapmıştı.  UNRWA, 1949 yılında Arap-İsrail savaşından kaçan yüz binlerce Filistinliye yardım sağlamak için kurulmuştu. Ajans Filistinliler için eğitim, sağlık, sosyal hizmetler ve acil yardım hizmeti sağlıyor. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.