SON DAKİKA
Hava Durumu

Belçika'da ırkçılık protestosu

Son dönemde artan ırkçılık ve islamofobiyi protesto etmek isteyen iki yüz kişilik bir grup, Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir araya gel

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2018 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2018 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Belçika'da ırkçılık protestosu
Son dönemde artan ırkçılık ve islamofobiyi protesto etmek isteyen iki yüz kişilik bir grup, Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir araya geldi.
Belçika İslamofobi ile Mücadele Derneği (CCIB) tarafından Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Adalet Sarayı önünde düzenlenen gösteriye bazı siyasiler ve çok sayıda aktivist katıldı. "Artık yeter" sloganıyla bir araya gelen göstericiler, "Sessiz kalmak çözüm değil", "Nefret söylemine hayır", "Irkçılığı durdurun" yazılı pankart ve dövizlerle tepkilerini ortaya koydu. Gösteride okunan bildiride, son dönemde ırkçı ve İslamofobik saldırıya uğrayanların isimleri sayılarak "Yanlış zamanda yanlış yerde olmayan insanlar, nefret dolu insanların saldırılarına uğradı. Bunca saldırıdan sonra hükümetin sessiz kalması ya da hatalı söylemlerde bulunması kabul edilemez." denildi. Irkçı saldırıya uğrayanlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından gösteri sona erdirildi. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.