SON DAKİKA
Hava Durumu

 Belçika'da şiddetli soğuk alarmı 

Belçika’da 26 Şubat-8 Mart tarihleri arasında beklenen şiddetli soğuk nedeniyle “Sarı Kod” ile vatandaşlar uyarıldı.  Belçika

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2018 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2018 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 Belçika'da şiddetli soğuk alarmı 
Belçika’da 26 Şubat-8 Mart tarihleri arasında beklenen şiddetli soğuk nedeniyle “Sarı Kod” ile vatandaşlar uyarıldı. 
Belçika’yı etkisi altına alması beklenen şiddetli soğuk ülkeyi alarma geçirdi. Hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düşebileceği uyarısında bulunan yetkililer, donma riskine karşı insanları dikkatli olmaya çağırdı.
Brüksel Çevre Belediyelerinden Etterbeek Belediye Başkanı Vincent De Wolf, evsizler için radikal bir tedbire başvurdu. Wolf, sarı kod alarmı sona erene kadar belediye sınırlarında görülen evsizlerin, gerekirse polis zoruyla sığınma salonlarına getirilmesini içeren bir yönetmelik yayınladı. Vincent De Wolf, “Belediye Başkanının yasal olarak kamu güvenliğini garanti altına almak ve yardıma muhtaç insanlara yardım etmesi hak ve sorumluluğudur” açıklamasında bulundu. Belediye Başkanı De Wolf, eksi 10 derece soğukta evsizlerin donma riski ile karşı karşıya kalacağını belirterek, “Bu şartlar altında evsizlerin belediyeye ait kurumlara transfer edilmeli ve sağlık kontrolleri için doktor gözetiminde geceyi geçirmeleri gerekiyor” dedi. Bu yönetmenliğin 8 Mart tarihine kadar geçerli olduğunu da belirten Wolf, hava şartlarındaki olumsuzluklar aynı şekilde devam ederse, yönetmeliğin uzatılacağını kaydetti. Öte yandan, Brüksel Belediyesi dondurucu soğukta dışarıda kalan mağdurlar için bir ihbar hattı yayınlayarak, evsiz insanlara yardım etmek isteyenlerin bu hattı aramalarını önerdi. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.