SON DAKİKA
Hava Durumu

Belçika'da üçlü terör saldırısı

Brüksel'de Zaventem Havalimanı'nda meydana gelen iki patlamanın ardından Maelbeek metro istasyonunda da patlama meydana geldi. Havalimanındak

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Belçika'da üçlü terör saldırısı

Brüksel'de Zaventem Havalimanı'nda meydana gelen iki patlamanın ardından Maelbeek metro istasyonunda da patlama meydana geldi. Havalimanındaki patlamalarda 13 ve metrodaki patlamada 10 kişinin  öldüğü bildirildi. Havaalanındaki yaralı sayısı 35'e yükseldi.

  Belçika'nın başkenti Brüksel'de bu sabah Zaventem havaalanında meydana gelen patlamalarda en az 13 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Belçika yayın kuruluşu VRT, Zaventem Havalimanı'ndaki patlamalarda en az 13 kişinin öldüğünü duyururken, havaalanında 35 kişinin yaralandığını belirtti. Avrupa Komisyonu da çalışanlarına evlerinde kalması yönünde çağrıda bulundu. Zaventem'deki patlamaların ardından havaalanı tahliye edildi, tüm seferler iptal edildi. Havalimanında patlamalardan kısa bir süre sonra Brüksel'de AB kurumlarına yakın olan Maelbeck metro istasyonunda da bir patlama meydana geldi. Bu patlamada 10 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı, kentte tüm metro istasyonlarının kapatıldığı bildirildi.


Diğer yandan, İngiltere Başbakanı David Cameron, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Brüksel'de yaşananlardan şoke oldum, çok endişeliyim. Yardım etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız." ifadelerini kullandı. Belçika'nın başkenti Brüksel'de geçen cuma Molenbeek semtinde düzenlenen operasyonda, Paris saldırılarının firari zanlısı Salih Abdüsselam yaralı olarak ele geçirilmişti.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.