SON DAKİKA
Hava Durumu

Blockupy hareketi eylemlerine başladı

Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) Frankfurt'taki yeni merkezi, bugün protesto gösterileri eşliğinde açılıyor. Olağanüstü güvenlik önlemlerin

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2015 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2015 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Blockupy hareketi eylemlerine başladı
Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) Frankfurt'taki yeni merkezi, bugün protesto gösterileri eşliğinde açılıyor. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı kentte polis araçları ateşe verildi.
Avrupa Merkez Bankası'nın yaklaşık 1,3 milyar Euro harcadığı Frankfurt’taki yeni genel merkezinin resmi açılışı bugün gerçekleştiriliyor. AMB'nin kemer sıkma politikalarını ve yeni banka binasının yüksek maliyetini protesto etmesi beklenen kapitalizm karşıtı "Blockupy" hareketi bugün sabah saatlerinden itibaren eylemlerine başladı. Frankfurt şehir merkezinde geniş önlemler alan polisle göstericiler arasında yer yer çatışmalar yaşandı. Göstericiler bazı önemli kavşakları ulaşıma kapatırken, polis araçları, çöp konteynırları ve otomobiller ateşe verildi. Polis, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı bomba ve TOMA kullandı.
ACI REÇETELERİN SORUMLUSU AMB
Blockupy hareketi, Avrupa'nın birçok ülkesine dayatılan tasarruf programları ve yoksullaşmanın sorumlusu olarak AMB'yi görüyor. Frankfurt polisi gösterilere yaklaşık 10 bin kişinin katılımını bekliyor. Blockupy taraftarları öğleden sonra Frankfurt şehir merkezinde bir yürüyüş ve miting düzenleyecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.