SON DAKİKA
Hava Durumu

Boko Haram saldırısı: En az 20 ölü

Kamerun'un kuzey sınırında Boko Haram örgütü tarafından düzenlenen üçlü saldırıda en az 20 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. &n

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2016 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2016 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Boko Haram saldırısı: En az 20 ölü
Kamerun'un kuzey sınırında Boko Haram örgütü tarafından düzenlenen üçlü saldırıda en az 20 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
 

 

Makary Bölgesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Boko Haram örgütüne mensup üç militan, ülkenin Nijerya sınırında bulunan Uzak Kuzey Bölgesi'ndeki Logon et Chari'de yer alan Bodo çarşısında üzerilerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Üçlü intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 20 kişinin hayatını kaybettiği ve yaralıların olduğu kaydedildi. Bölgedeki jandarma birlikleri komutanlarından Albay Nomo Jean Claude, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıların eş zamanlı gerçekleştiğini ve intihar eylemcilerinin Nijerya'daki Boko Haram örgütü üyesi olduğunu aktardı. Kamerun yaklaşık iki yıldır Boko Haram'ın sivilleri hedef alan saldırılarına sahne oluyor. Uzmanlar, örgütün savaş ilan ettiği Kamerun, Çad, Nijer ve Benin'den intikam almaya çalıştığını ifade ediyor. Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin, Boko Haram ile mücadele kapsamında Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü (MNJTF) oluşturmuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.