SON DAKİKA
Hava Durumu

Cameron'dan AB 'çıkış'ı

İngiltere Başbakanı David Cameron, partisinin 2015'te yapılacak genel seçimi kazanması halinde, ülkesinin AB üyeliğiyle ilgili referanduma

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2013 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2013 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İngiltere Başbakanı David Cameron, partisinin 2015'te yapılacak genel seçimi kazanması halinde, ülkesinin AB üyeliğiyle ilgili referanduma gitme sözü verdi.


 
 

Koalisyon hükümetinin büyük ortağı Muhafazakar Parti'nin lideri Cameron, ülkesinin AB üyeliği ve ilişkileriyle ilgili "İngiltere ve Avrupa" başlıklı bir konuşma yaptı.

Cameron, ülkesinin AB ile ilişkilerinin referandumdan önce yeniden düzenlenmesi gerektiğini kaydederek, "İngiliz halkına, 'AB'de kalmak ya da ayrılmak istiyor musunuz' yönündeki basit bir sorunun yöneltildiği referandum hakkı vereceğiz. Eğer Muhafazakar Parti seçilirse, bu yasayı yıl sonuna kadar geçireceğiz ve referandumu gelecek parlamento döneminin ilk yarısında yapacağız" diye konuştu.

Cameron'ın bugünkü sözlerinin partisi içindeki AB'ye şüpheyle bakan üyeleri rahatlattığı yorumları yapılıyor. Cameron özellikle partisi içinde, AB'ye fazla taviz vermekle eleştiriliyordu.

''Avrupa'yı yemek menüsü gibi sunamayız''

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, İngiltere Başbakanı David Cameron'un, AB'de kalma konusunda ülkesinde referanduma gidilmesi önerisine tepki gösterdi.

Fabius, ''Avrupa'yı insanların, neyi isteyip neyi istemeyeceği bir yemek menüsü gibi ortaya sunamayız'' ifadesini kullandı.

France info radyo kanalına konuşan Fabius, ''İngilizlerin, Avrupa'nın olumlu taraflarını görmelerini arzu ediyoruz. Avrupa'yı bir futbol kulübü gibi görürsek, siz buraya girdikten sonra, ben burada rugbi oynayacağım diyemezsiniz'' dedi.

Referandum önerisinin İngiltere için de tehlikeli olduğu değerlendirmesinde bulunan Fabius, ''AB'nin dışında kalmanın İngiltere için de zor olacağı'' yorumunda bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.