SON DAKİKA
Hava Durumu

Casusluk skandalı büyüyor

Almanya'da ABD adına casusluk skandalı büyüyor. Federal Kriminal Dairesi ve Federal Savcılık memurları bu sabah ABD için casusluk yaptığı ger

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2014 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2014 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Casusluk skandalı büyüyor
Almanya'da ABD adına casusluk skandalı büyüyor. Federal Kriminal Dairesi ve Federal Savcılık memurları bu sabah ABD için casusluk yaptığı gerekçesiyle Berlin’de bir kişinin evinde ve ofisinde arama yaptı.

Almanya'da ABD adına casusluk yapmakla suçlanan bir kişinin evininin ve ofisinin arandığı bildirildi.

Süddeutsche Zeitung gazetesinde çıkan ve Federal Başsavcılık tarafından doğrulanan habere göre, Federal Kriminal Dairesi (BKA) ve Federal Savcılık memurları bu sabah ABD için casusluk yaptığı gerekçesiyle Berlin’de bir kişinin evinde ve ofisinde arama yaptı.

Adı açıklanmayan kişi hakkında casusluk yapmaktan inceleme başlatıldığı, bu kişinin askeri alanda çalıştığı ve bugün savcılık tarafından ifadesinin alınacağı kaydedildi.

Süddeutsche Zeitung'un haberinde, bu olayın geçen hafta Alman Dış İstihbarat Servisi’nde (BND) ortaya çıkan casusluk olayından daha ciddi boyutta olduğu belirtildi.

Almanya’da geçen hafta BND'de görevli bir ajan, ABD için casusluk yaptığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. ABD'ye para karşılığı casusluk yaptığını itiraf eden ajan, yaklaşık iki yıl çift taraflı çalıştığını ve 2012 yılından bu yana 218 belgeyi ABD gizli servisine ilettiğini söylemişti.

Öte yandan, ABD'nin Berlin Büyükelçisi John B. Emerson’un Almanya Dışişleri Bakanlığı'na giderek Bakanlık Müstaşarı Stephan Steinlein ile görüştüğü bildirildi. Görüşmenin içeriği hakkında açıklama yapılmadı. Görüşmenin Emerson'un isteğiyle gerçekleştiği tahmin ediliyor. Büyükelçi Emerson geçen hafta Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.