SON DAKİKA
Hava Durumu

Cerablus'ta atıl okul binası hastaneye dönüştürüldü

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'ta, Sağlık Bakanlığı tarafından 40 yataklı hastaneye dönüştü

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2016 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2016 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cerablus'ta atıl okul binası hastaneye dönüştürüldü
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'ta, Sağlık Bakanlığı tarafından 40 yataklı hastaneye dönüştürülen atıl durumdaki okul binasında sağlık hizmeti verilmeye başlandı.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'un sağlık altyapısı yeniden oluşturuldu.


Sağlık Bakanlığınca ilçede atıl durumda bulunan bir okul binası hastaneye dönüştürüldü. Girişine, "Sağlık Bakanlığı Cerablus Hastanesi" yazılı tabelanın asıldığı, 40 yataklı, 80 personelin görev alacağı merkezde hasta kabul edilmeye başlandı.


Sağlık Bakanlığı Uluslararası İlişkiler ve Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Muhammed Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cerablus'ta talebin artması üzerine atıl durumdaki eski bir okul binasını 14 günde onardıktan sonra hastaneye dönüştürdüklerini söyledi.



"Türkiye'ye hasta geçişi çok az olacak"

Hastanenin, çok kısa bir sürede tamamlandığını ifade eden, şöyle konuştu:


"Hastanemiz 40 yataklı, 8 poliklinikli yani Türkiye'de C tipi dediğimiz teşekküllü bir hastane. Bu hastane tam olarak açıldığında bölgeden Türkiye'ye hasta geçişi çok az olacak. Tedaviler burada yapılacak, ancak kanser gibi konularda araştırma hastanesine ihtiyaç duyulması halinde Türkiye'ye sevk yapılacak."


Bayram, 12 Suriyeli doktorun Cerablus bölgesindeki hastalara hizmet vereceğini anlattı.



"Günde 400 hastaya hizmet verecek"

Sahra hastanesinde ise bugüne kadar bin 700 hastaya müdahale edildiğini bildiren Bayram, "Sahra hastanesi sadece ağır hastalara müdahale ediyordu. Artık bu hastane tüm hastalara kucak açacak ve günde 400 hastaya hizmet vermesini bekliyoruz." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.