SON DAKİKA
Hava Durumu

Cook: 'Rusya'yı eylemleriyle değerlendiriyoruz'

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, Suriye’de çatışmaların durdurulması anlaşmasının uygulanması hakkında “belli bir miktar kuşku

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2016 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2016 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cook: 'Rusya'yı eylemleriyle değerlendiriyoruz'
ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, Suriye’de çatışmaların durdurulması anlaşmasının uygulanması hakkında “belli bir miktar kuşkuları bulunduğunu” bildirdi.
 

 

Cook, Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin Suriye’de çatışmaların durdurulması için ABD ve Rusya arasındaki anlaşma hakkında yönelttiği soruları yanıtladı. Cook, “Bakan Carter, Ruslar’ın anlaşmaya uyup uymadığını bekleyip görecek. Ancak belli miktar şüphe var” dedi. Şüphenin Rusya’nın daha önce Suriye’de söyledikleri ve yaptıklarından kaynaklandığını ifade eden Cook, Rusya’nın anlaşmaya uyması için burada bir fırsat var. Uyacaklarını umuyoruz” diye konuştu. Çatışmaların durdurulmasına ilişkin anlaşmanın, DAEŞ gibi terör örgütlerine yönelik saldırıları kapsamadığını hatırlatan Cook, DAEŞ ile sahada mücadele eden grupları desteklemeye devam edeceklerini bildirdi. Cook, “Suriye’de Kürtler özelindeki durumu Türkiye ile uzun uzadıya konuştuk ve DAEŞ ile savaşan gruplara olan desteğimizi ifade ettik. Bu bazı Kürt grupları da içeriyor" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.