SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar ziyareti Körfez basınında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyareti ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile görüşmesi Körfez basınında geniş yer buldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2017 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2017 19:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar ziyareti Körfez basınında
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyareti ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile görüşmesi Körfez basınında geniş yer buldu.
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  Katar ziyaretinin ardından Körfez basınında yer alan haberlerde, iki lider arasındaki görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Filistin, Suriye, Yemen gibi bölgesel konuların ele alındığı belirtildi.


Erdoğan'ın ziyareti birçok gazetede manşetten verilirken Türkiye ile Katar arasındaki yüksek düzeydeki iş birliğinin zorluklarla karşı karşıya olan bölgenin istikrarı ve güvenliğine olumlu yansımaları olacağına vurgu yapıldı.


El-Arab gazetesi "Türkiye ile Katar el ele" manşeti ile çıkarken iki liderin Filistin, Suriye ve Yemen konularını görüştüklerini aktardı. Gazetenin "Katar ve Türkiye: Bölgede daha iyi bir gelecek için iş birliği" başlıklı haberinde "Özellikle Filistin, Suriye ve Yemen olmak üzere İslam ümmetinin karşı karşıya kaldığı acil sorunlar iki liderin masasında." ifadeleri kullanıldı.


"Türkiye ve Katar: Ortak vizyon, devam eden iş birliği" manşetiyle çıkan Raya gazetesi de iki ülke arasındaki güçlü ilişkilere vurgu yaptı. Gazetenin "Köklü stratejik ortaklık" başlıklı haberinde "İki ülke liderleri sayesinde Katar ve Türkiye ayrıcalıklı bir stratejik ortaklığa ulaştı." ifadeleri kullanıldı.


Eş-Şark gazetesi "Majesteleri ile Erdoğan bölgesel konuları masaya yatırdı" manşetini kullanırken, iki lider arasındaki görüşmenin uluslararası ve bölgesel alandaki iş birliğine katkıda bulunacağı belirtildi. Haberde şu ifadeler kullanıldı:


"Katar ile Türkiye zirvesinin sonuçları bölge halklarına yansıyacak. Majesteleri ile Erdoğan, barış ve refah için istikrar ve güvenliği sağlamanın gerekliliği, bölgenin durumu ve halkların sorunları konusunda önemli öncelikleri ortaya koydular."


El-Vatan gazetesi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim arasındaki görüşmeyi "Kardeşler zirvesi" manşetiyle okuyucularına aktardı. Gazetenin haberinde, "Türkiye ile Katar arasında birçok sektör ve alanda çok sayıda ekonomik projenin hayata geçirilmesiyle geleceği dönük olumlu bir tablo çiziliyor." ifadelerine yer verildi.


Lusail gazetesi de "Erdoğan ile Emir ekonomik ilişkilerin geliştirilmesini görüştüler" başlığıyla verdiği haberde iki lider arasındaki görüşmede ekonomi alanında iş birliğinin öne çıktığını yazdı.


Körfez ülkeleri turu kapsamında Bahreyn ve Suudi Arabistan'ın ardından önceki gün Katar'a geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarını tamamlayarak dün ülkeden ayrılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.