SON DAKİKA
Hava Durumu

Darbe Karşıtları Gösteriye Hazırlanıyor

Mısır'ın dört bir yanındaki darbe karşıtları Cuma namazı sonrası Kahire'nin 4 ayrı noktasında buluşacak.  

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2013 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2013 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Darbe Karşıtları Gösteriye Hazırlanıyor
Mısır'ın dört bir yanındaki darbe karşıtları Cuma namazı sonrası Kahire'nin 4 ayrı noktasında buluşacak.
 


Mısır ordusunun yönetime el koymasının ardından görevinden uzaklaştırılan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek veren halk "milyonluk" gösteriye hazırlanıyor.

Mursi'nin görevine dönmesi için düzenlenen gösterilere destek veren en büyük gruplardan  Cemaatu'l İslamiyye'nin sözcüsü Muhammed Hasan, "Kahire'de diğer illerden gelecek askeri darbe karşıtlarının da katılımıyla büyük bir gösteri düzenlenecek. Devrimi koruyan gerçek Mısır halkı sokaklara inecek. Böylece, Mursi'nin görevine dönmesi yönündeki talebimizde kararlılığı olduğumuzu göstermek istiyoruz" dedi.

Cemaat'ül İslamiyye sözcüsü Hasan, gösteriler için Rabiatul Adeviyye meydanı, Nahda meydanı, Mısır Radyo ve Televizyon Kurumu (Maspero) önüyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı önü olmak üzere 4 mekan belirlediklerini söyledi.

Mısır'ın El-Garbiyye kentindeki Mursi destekçileri de halkı yarın Rabiatul Adeviyye meydanında düzenlenecek gösterilere katılmaya  çağırdı.

Farklı şehirlerdeki Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi destekçilerinin de "milyonluk" gösteriye katılmak üzere başkente gelmesi bekleniyor. Mısır'daki devlet kurum ve kuruluşlarının başkentte bulunması nedeniyle protestoların özellikle Kahire'de yoğunlaştığına dikkati çekiliyor.

Cemaatü'l İslamiyye, Mısır'da askeri darbe karşıtı düzenlenen gösterilere destek veren en büyük güçlerden birisi olarak biliniyor.

Öte yandan askeri darbe öncesi Mursi aleyhine imza kampanyası başlatan Temerrud Hareketi de ülkede ulusal birliğin vurgulanması için Ramazan ayının ilk cumasında Tahrir meydanında ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde toplu iftarlar yapılması çağrısında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.