SON DAKİKA
Hava Durumu

Darbeci Sisi'nin Türkiye korkusu!

Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Sisi, Türkiye korkusu yüzünden uçakla yaptığı Rusya ziyaretinde uçuş rotasını 4 kat uzattı.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2014 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2014 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Darbeci Sisi'nin Türkiye korkusu!
Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Sisi, Türkiye korkusu yüzünden uçakla yaptığı Rusya ziyaretinde uçuş rotasını 4 kat uzattı.

 
Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Sisi'nin Soçi'den Kahire'ye yaptığı uçuş rotası, Türkiye korkusunu gözler önüne serdi. Hava sahamızı kullanmamak için kilometrelerce yol katet

Mısır'da askeri darbe sonrası yapılan seçimle Cumhurbaşkanı olan Abdulfettah es- Sisi, airporthaber.com'dan alınan bilgiye göre, Türkiye üstünden geçmemek için Avrupa'yı dolaştı. Mısır'da demokratik yollarla seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi darbe ile deviren Sisi, Cumhurbaşkanı oldu. Darbeye en sert tepki Türkiye'den geldi. airporhaber.com'dan alınan bilgiye göre, Sisi ise korkudan rotasını Türkiye'den çevirdi! Sisi, Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Soçi kentindeki Başmanlık Rezidansı'nda Vladimir Putin ile bir araya geldi. Ziyaretin ardından Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin içinde bulunduğu Airbus 340 tipi uçak, Soçi'den Kahire'ye dönerken ilginç bir rota tercih etti.



ROTASINI TAM 4 KAT UZATTI 

Kahire'ye giden Mısır hükümetine ait uçak, 298 kişinin öldüğü Malezya uçağının vurulması nedeniyle Ukrayna semalarından geçmedi. Mısır uçağı, Türkiye hava sahasını da tercih etmedi. Normal koşullarda Soçi'den Türkiye hava sahasını kullanarak 3 saat 20 dakikada Mısır'a ulaşabilecek olan Sisi'yi taşıyan özel uçak, rotasını 4 kat uzatarak Rusya hava sahasından sonra sırasıyla Beyaz Rusya, Polonya, Slovakya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan ve Ege denizi açıklarından dolaşarak Kahire'ye ulaştı. Uçağın katettiği binlerce kilometrelik rota ise Sisi'nin Türkiye çekimserliğini tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.