SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoğlu ve Merkel, Suriye krizini görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, BM 70'inci Dönem Genel Kuruluna katılmak üzere geldiği ABD’nin New York kentinde Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile bir ar

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2015 21:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2015 22:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Davutoğlu ve Merkel, Suriye krizini görüştü
Başbakan Ahmet Davutoğlu, BM 70'inci Dönem Genel Kuruluna katılmak üzere geldiği ABD’nin New York kentinde Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile bir araya geldi. İkilinin görüşmesinde Suriyeli sığınmacı krizi ve çözüm yolları ele alındı.
Başbakanlıktan alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu ile Şansölye Merkel görüşmesinde öncelikle Avrupa’ya yönelen sığınmacılardan kaynaklanan krizin çözümüne yönelik AB tarafından alınan kararlar ve Türkiye’nin AB’ye önerileri ele alındı. İki lider Suriye’deki durum ve devam eden krizin çözümüne ilişkin değerlendirmelerini paylaştılar. Merkel, Başbakan Davutoğlu’nun sığınmacı sorunun çözümüne ilişkin önerilerini içeren mektubunu aldığını ve içeriği memnuniyetle karşıladığını belirtti. Davutoğlu, Suriye halkının kendi topraklarında rejimin hava bombardımanı ve terörist örgütlerinin saldırılarından korunmasının önemine dikkat çekerek bu yöndeki önerilerin AB tarafına iletildiğini hatırlattı.
Davutoğlu ve Merkel, Türkiye ile Almanya arasında ikili planda oluşturulması kararlaştırılan bakanlar düzeyindeki çalışma grubunun başta Türkiye’ye komşu konumundaki Yunanistan olmak üzere AB ülkeleri ve kurumlarıyla bir araya gelmesi konusunda mutabık kaldılar. İkili bu çalışmaların önümüzdeki dönemde yeniden bir araya gelerek değerlendirme niyetlerini beyan ettiler.
New York’taki BM Plaza'da gerçekleştirilen görüşmede Başbakan Davutoğlu’na Dışişleri Bakanın Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da eşlik etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.