SON DAKİKA
Hava Durumu

DEAŞ'tan temizlenen Telafer'de hayat normale dönüyor

DEAŞ terör örgütünün 2014 yılında işgal edip 4 yıl kontrol altında tuttuktan sonra Irak ordusu tarafından kurtarılan ülkenin en büy

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2018 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2018 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
DEAŞ'tan temizlenen Telafer'de hayat normale dönüyor
DEAŞ terör örgütünün 2014 yılında işgal edip 4 yıl kontrol altında tuttuktan sonra Irak ordusu tarafından kurtarılan ülkenin en büyük Türkmen kenti Telafer'de hayat yeniden canlanmaya başladı.
Çarşı yeniden açılırken, göç edenlerin yarıdan fazlası geri döndü. Kaymakamlık Müsteşarı Kasım Kara, “Elektrik, su ve belediye hizmetleri yeniden verilmeye başlandı. Milletimizin geri dönmesini istiyoruz. Eskisi gibi patlamalar ve saldırılar kalmadı. Durum eskisinden çok iyi. Çarşı ve pazarda dükkanlar açılıyor. Bu makam Telafer’in ulusal yeriydi. Her yıl şubatta Telaferliler toplanıp bayram yaparlardı. IŞİD geldiğinde burayı patlattı. İlk olarak burayı onardık” dedi.
GERİ DÖNÜN

DEAŞ işgalinden önce 450 bin nüfusu olan Musul’un Telafer ilçesinde, şu anda 150 binden fazla insan yaşıyor. Nüfusun yarısının geri döndüğü Türkmen kenti, 4 yıllık DEAŞ işgali ve sonrasında yaşanan savaşın yaralarını sarmaya çalışıyor. İlçeye geri dönüp işyerlerini yeniden açan Türkmenler, göç eden diğer Telaferlilerin de topraklarına dönmesini istedi. Telaferliler gece geç saatlere kadar açık olan lokantalarda sohbet ederken, DEAŞ işgali sırasında, siyah çarşaf giymeleri zorunlu olan, renkli kıyafet giymeleri yasaklanan ve yanında erkek olmadan sokağa çıkamayan kadınlar da artık çarşı ve pazara çıkmaya başladı. Telafer’in DEAŞ terör örgütünden kurtarılmasının ardından, bölgedeki güvenliği Irak ordusu, federal ve yerel polis güçleri sağlamaya başladı. Güvenlik güçlerinin kontrolü sağladıktan sonra bölgede yaptıkları aramalarda, yaklaşık 400 ton patlayıcı bulunarak imha edildi. İlçede güvenliğin tam olarak sağlandığı belirtilirken, geç saatlere kadar Musul ve çevre ilçelere seyahat edilebiliyor. (Hürriyet)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.