SON DAKİKA
Hava Durumu

Defalarca öldü sandılar! İşte olayın iç yüzü

Texas'ta yaşayan 54 yaşındaki Karl Wiggins, kalp krizi sonrası kalbi durduktan sonra iki kez ölü olarak ilan edildi. Hastaneye kaldırılan Wi

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2018 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2018 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Defalarca öldü sandılar! İşte olayın iç yüzü
Texas'ta yaşayan 54 yaşındaki Karl Wiggins, kalp krizi sonrası kalbi durduktan sonra iki kez ölü olarak ilan edildi. Hastaneye kaldırılan Wiggins, doktorlar tarafından canlandırıldı. Wiggins'in Brugada sendromu olarak bilinen nadir, genetik bir durumdan muzdarip olduğu ortaya çıktı. 

İngiliz gazete Daily Mail'de yer alan habere göre; Karl Wiggins, mart ayında araba sürerken birden kendinden geçti. Arabanın kontrolünü ele geçiren annesi sayesinde bir yere çarpmaktan kurtuldu. Bu durumu gören bir kişi tarafından ambulans arandı. Olay yerine gelen sağlık memurları kalbi duran adamı canlandırmaya çalıştılar ancak başarısız oldular. Hastaneye kaldırılan Wiggins, doktorlar tarafından canlandırıldı. Kalp krizi sonrası kalbi durduktan sonra iki kez ölü olarak ilan edilen Wiggins'in Brugada sendromu olarak bilinen nadir, genetik bir durumdan muzdarip olduğunu keşfetti. Uzmanlar, Bir tür ani ölüm sendromu olan Brugada sendromunun, kalbin alt bölmelerinde meydana gelen kalıtsal kalp ritmi bozukluğu olduğunu açıkladı.



BU BELİRTİLERE DİKKAT! 

Bu hastalıkta kalbin alt bölmelerinde düzensiz ritimler oluşuyor ancak belirtiler farkedilemiyor. Wiggins'e, kalp atışı düzensiz olduğunda ona elektrik şoku verecek bir defibrilatör takıldı. Uzmanlar, pek çok hastanın bu sendromdan muzdarip olduklarını bilmediklerini ve belirgin belirtiler olmadığı için de hastalığın teşhis edilemediğini söyledi. Baş dönmesi, bayılma, düzensiz kalp atışları ve nefes alma zorluğu gibi bir belirtiler Brugada sendromuna işaret ediyor olabilir. Nadir Hastalıklar Ulusal Organizasyonu, ani ölümün bu hastalığın ilk belirtisi olduğunu duyurdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.