SON DAKİKA
Hava Durumu

'Demir Kadın'ın İsrail yorumu

Arap Baharı'nın "Demir Kadın"ı Karman, "İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi, Türkiye'nin zaferidir. Bu aynı zamanda İsrail'in Mavi Mar

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2013 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2013 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Arap Baharı'nın "Demir Kadın"ı Karman, "İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi, Türkiye'nin zaferidir. Bu aynı zamanda İsrail'in Mavi Marmara'yla ilgili hatasını itiraf etmesidir" dedi.


 
Arap Baharı'nın en sancılı ülkelerinden Yemen'de 2011'de başlayan halk hareketlerinde tüm dünyanın yakından tanıdığı bir isim haline gelen Tevekkül Karman, Yemenliler tarafından "Demir Kadın" ve "Devrimin Anası" unvanlarıyla anılıyor.

2011'de Nobel Barış Ödülü'nü Ellen Johnson Sirleaf ve Leymah Gbowee ile birlikte alan Karman, "İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi, Türkiye'nin zaferidir. Bu aynı zamanda İsrail'in Mavi Marmara'ya karşı yaptığı hatayı itiraf etmesidir" dedi. Geçen yıl Türk vatandaşlığını alan Kerman, Yemen ve Türk kültürünü taşımaktan onur duyduğunu söyledi.

Devrim zafere ulaşacak

Karman, Suriye devriminin "büyük bir devrim" olduğunu dile getirerek, "Suriye halkı içindeki büyük korkuyu ve etrafındaki engelleri aşmaya karar verdiği gün devrimi zaten başarmıştı" dedi. Nobel ödüllü aktivist, "Suriye devrimine karşı oynanan gerçek bir komplo var ama bunlara rağmen devrim zafere ulaşacak" diye konuştu.

Arap Baharının devam ettiğini dile getiren Karman, "Devrim yaparak diktatörleri devirip bir günde, bir ayda ya da bir senede demokrasiye ulaşamayız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.