SON DAKİKA
Hava Durumu

Denktaş: 'Barış Harekatı olmasa, dilimizi kullanamazdık'

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı, Demokratik Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, “1974 yılında aynı Türk Ordusu, toplumsal varlı

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2018 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2018 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Denktaş: 'Barış Harekatı olmasa, dilimizi kullanamazdık'
KKTC Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı, Demokratik Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, “1974 yılında aynı Türk Ordusu, toplumsal varlığımıza yönelik Rum Saldırısına karşı ’barışsever’ olup müdahale etmese bugün belki de kendi soyadımızı kendi dilimizde yazamayacaktık.” dedi.

 

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı, Demokratik Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, Türkiye’nin terör örgütlerine yönelik başlattığı “Zeytin Dalı Harekatı”na ilişkin Türkiye’nin toprak bütünlüğü ve güvenliği için yaptığı müdahaleye saygı gösterilmesini isteyerek, “Allah Türk askerinin yar ve yardımcısı olsun” dedi. Denktaş tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Amerika’nın, Rusya’nın, İngiliz’in Alman’ın Suriye’ye sınırı bile yokken Ortadoğu’da cirit atmasına laf etmeyenlerin ‘barışseverliği’ nedense her seferinde sadece Türk askerine karşı ortaya çıkıyor. 1974 yılında aynı Türk Ordusu, toplumsal varlığımıza yönelik Rum Saldırısına karşı ’barışsever’ olup müdahale etmese bugün belki de kendi soyadımızı kendi dilimizde yazamayacaktık. Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı Güneydoğu’da oynanan oyunu herkes bilmektedir. Allah Türk Askerinin yar ve yardımcısı olsun” denildi.

AFRİKA GAZETESİNE KINAMA

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, "Türkiye'nin Afrin operasyonunu 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ile ilişkilendirerek işgal harekatı olarak niteleyen" günlük yayın yapan Afrika gazetesini kınadı. Ertuğruloğlu, Türkiye'nin güvenliğini ve sınır hattını korumak amacıyla başlattığı operasyonun, ülke basınında bu şekilde yer almasının "Anavatan yavru vatan ilişkileri bakımından son derece yanlış, tehlikeli ve gerçeklerden yoksun" olduğunu belirterek, gazeteyi "şiddetle" kınadı. Ertuğruloğlu, operasyonun, Türkiye'nin, varlığına tehdit teşkil eden terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'i bölgeden uzaklaştırmak, sınır hattının ve bölgedeki halkın güvenliği sağlamak ve kontrol altına almak amacıyla başlattığını kaydetti. Bu kapsamda operasyonun sürdüğünü ifade eden Ertuğruloğlu, "Afrin operasyonunu işgal harekatı olarak niteleyen" haberi “Türkiye düşmanlığı” olarak niteledi. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.