SON DAKİKA
Hava Durumu

Dev uçağın seferleri durduruldu

ABD Federal Havacılık İdaresi, Japon ve Hindistan şirketlerinin ardından Boeing 787 Dreamliner uçaklarının seferlerini geçici olarak durdu

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2013 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2013 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ABD Federal Havacılık İdaresi, Japon ve Hindistan şirketlerinin ardından Boeing 787 Dreamliner uçaklarının seferlerini geçici olarak durdurdu.


 
 

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), yaptığı yazılı açıklamada, havayolu şirketlerine Boeing'in yeni nesil yolcu uçağı 787 Dreamliner uçuşlarını geçici olarak durdurmaları yönünde acil güvenlik talimatı yayınlayacağını bildirdi. Açıklamasında FAA, uçuşların yeniden başlatılmasından önce, Boeing'den, uçaklardaki bataryaların güvenli olduğunu göstermesini isteyeceğini belirtti.

FAA, Dreamliner 787'lerin uçuşlarına mümkün olduğu kadar hızlı ve emniyetli şekilde yeniden başlanmasına olanak verecek bir planın geliştirilmesi için Boeing ve Amerikan havayolu şirketleriyle birlikte çalışacağını da kaydetti.

FAA'nın bu adımı, Japon havayolu şirketi All Nippon Havayolları'na (ANA) ait Boeing 787 Dreamliner yolcu uçağının elektrik aksamındaki sorun nedeniyle acil iniş yapması ve sonrasında da iki Japon havayolu şirketinin bu uçakları sefere çıkartmama kararı sonrasında geldi.

ABD'de 787 Dreamliner uçakları sadece United Airlines'ın filosunda bulunuyor. United'dan yapılan açıklamada, FAA'nın talimatına uyulacağı belirtildi.

Hindistan da uçuşları askıya aldı

Hindistan havacılık kurumu da Air İndia havayolu şirketine, filosundaki 6 Boeing 787 uçağının seferlerini durdurması talimatı vermişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.