SON DAKİKA
Hava Durumu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan İdlib değerlendirmesi

Türkiye'nin garantörlüğü altında olan İdlib ile ilgili açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu; "Amacımız saldı

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2018 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2018 18:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan İdlib değerlendirmesi
Türkiye'nin garantörlüğü altında olan İdlib ile ilgili açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu; "Amacımız saldırıları durdurmak. Saldırıların olabileceğini öngörüyorduk." dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, Suriye'nin İdlib ilindeki hava saldırıları ile ilgili, "Amacımız saldırıları durdurmak. Saldırıların olabileceğini öngörüyorduk." ifadelerini kullandı. İdlib bölgesinin çatışmasızlık bölgesi olduğunu belirten Çavuşoğlu, "3,5 milyon insan var. Bu haliyle korunması gerekiyor. Aksi halde çok ciddi insani dramlar oluşur." dedi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "İdlib, gerginliği azaltıcı bölgedir. Çatışmalar duracak ve yine siyasi sürece odaklanacağız. Birkaç gündür bu saldırılar oldu. Şimdi hem Ruslarla hem de İranlılarla yoğun çaba içindeyiz. Çabalarımız sadece dün Tahran'da yapılan zirveyle sınırlı değil. O zirvede esasen bir irade ortaya konulmuştur, çerçevesi çizilmiştir." şeklinde konuştu. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.