SON DAKİKA
Hava Durumu

Dışişleri Bakanlığından Irak açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda 25 Haziran’da Irak’a sevk edilen insani

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2014 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2014 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda 25 Haziran’da Irak’a sevk edilen insani yardım malzemelerinin bugün akşam saatlerinde Sincar’a ulaşmasını öngördüklerini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından temin edilen 3 bin ailelik gıda ve hijyen malzemesi 24 Haziran günü Tilkeyf’e ulaştırılmış olup, dağıtımına devam edilmektedir. Öte yandan, Sincar bölgesindeki yerlerinden edilmiş halka ulaştırılmak üzere Türk Kızılayı tarafından temin edilen 3 bin adet battaniye, 44 bin 800 adet bisküvi ve 16 bin 128 adet 1,5 litrelik su içeren insani yardım kargosu, AFAD koordinasyonunda 25 Haziran günü Irak’a sevk edilmiştir. Söz konusu insani yardım malzemelerinin bugün (26 Haziran) akşam saatlerinde Sincar’a ulaşması öngörülmektedir” denildi.
AFAD ve Erbil Başkonsolosluğu koordinasyonunda yürütülen, Kızılay ve TİKA’nın da dahil olduğu insani yardım faaliyetlerine devam edileceğinin bildirildiği açıklamada şunlar kaydedildi:
“İnsani yardımlarımızın dağıtımının yerinden eşgüdümünü sağlamak amacıyla sahada görevlendirilen AFAD, Kızılay ve TİKA ekiplerimiz insani yardım taleplerini derlemekte ve buna uygun şekilde yardımların ihtiyaç sahiplerine iletilmesi sağlanmaktadır. Irak’ta alıkonulan tüm vatandaşlarımızın ülkemize en kısa sürede, sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli çalışmalar hassasiyetle sürdürülmektedir. Bağdat Büyükelçiliğimiz halen Irak’ta bulunan vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ülkemize dönebilmelerini teminen gerekli çalışmaları yürütmeye devam etmektedir. Bu çerçevede, Kriz Merkezi’ne ulaşan bilgi ve destek talepleri, eldeki güncel bilgiler ışığında ve Irak’ta devam eden olağanüstü koşullara rağmen ilgili birimlerimizce süratle cevaplandırılmaktadır.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.