SON DAKİKA
Hava Durumu

DOST Partisi destek bekliyor

HÖH’den ayrılan eski Genel Başkan Lütvi Mestan’ın temelini attığı DOST partisinin kurucuları, Türkiye ve Avrupa’da yaşayan Bulgaristan vata

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2016 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2016 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
DOST Partisi destek bekliyor
HÖH’den ayrılan eski Genel Başkan Lütvi Mestan’ın temelini attığı DOST partisinin kurucuları, Türkiye ve Avrupa’da yaşayan Bulgaristan vatandaşlarından büyük ilgi bekliyor.
 

 

Bulgaristan’da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu muhalefetteki Hak ve Özgürlükler Hareketi’nden (HÖH) ihraç edilen milletvekili Lütvi Mestan’ın kuruluş temelini attığı DOST partisinin kurucularına göre, yeni oluşum, Türkiye ve Avrupa ülkelerinden büyük destek görecek. Bulgaristan’ın 1989 yılına dek ülkedeki Türk ve Müslümanlara karşı sürdürdüğü asimilasyon kampanyası sırasında yurt dışına sürülen birçok vatandaş, DOST partisinin ilk toplantısına gelerek “daha demokratik bir Bulgaristan istediklerini” belirtti. Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantıya onurlu bir Bulgaristan vatandaşı, ülkesinden zamanında zorla kovulmuş olan bir kişinin bilinci ile geldiğini söyledi. Hem Bulgaristan’da hem de gurbette yaşayanların çıkarlarını savunacağına umut ettiği DOST’tan beklentilerini anlatan Hacıoğlu, “Sıradan bir vatandaş olarak bu partiye destek verirken üç şey istiyorum, demokrasi, demokrasi ve demokrasi” dedi.

 

"ALDATILMIŞIM"

Lütvi Mestan’ın, HÖH Onursal Başkanı Ahmet Doğan’ın isteği üzerine “söz hakkı almadan, tek celsede kovulduğunu” vurgulayan Hacıoğlu, “Aldatılmışım, hatta ötesinde kendimi kullanılmış olarak hissediyorum” diye konuştu. Türkiye’de ve Batı Avrupa’da yaşayan çok sayıda Türk ve başka kökenli Bulgaristan vatandaşının kendisi gibi düşündüğünü öne süren Zürfettin Hacıoğlu, halkın gerçek isteklerine yanıt verebilecek yeni bir partinin yurt dışından 380 bine yakın oy alabileceğini savundu. HÖH’nin 26 yıl öncesi kurucu üyelerinden biri olan ancak Lütvi Mestan’a gösterilen tavırdan dolayı partiden hem de partinin Kırcaali Bölge Teşkilatı Başkanlığından istifa eden Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer de DOST’un kurucu üyeleri arasında bulunuyor. Ömer, şöyle devam etti: ''Kardeşlerimiz sürgün edildi. Yüzlercesi katledildi. Biz dedik, böyle olmaz. Kırcaali’deki HÖH kurucuların yarısından fazlası DOST partisinin kuruluşuna geldi. Hak ve Özgürlükler Hareketi artık bizi temsil etmiyor. Bizi temsil edecek parti istiyoruz.”



HÖH LİDERLERİ BÖLÜNME BEKLEMİYOR


DOST partisinin kurucu üyelerinin beyan ettiği görüşlere tamamen karşı fikirlerini dile getiren HÖH geçici eş başkanlarından Ruşen Rıza ise Lütvi Mestan’ın partiden ihraç edilmesinin zor bir karar olduğunu ancak partide bir bölünme beklenmediğini öne sürdü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.