SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünya Filistinlilerin sesini tiyatroyla duyacak! 

Gazze'de yaklaşık 3 ay önce kurulan ve "Filistin Tiyatrosu" ismi verilen oyunculuk akademisi, Filistin meselesini, Filistinlilerin gözünden dü

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2019 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2019 19:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dünya Filistinlilerin sesini tiyatroyla duyacak! 
Gazze'de yaklaşık 3 ay önce kurulan ve "Filistin Tiyatrosu" ismi verilen oyunculuk akademisi, Filistin meselesini, Filistinlilerin gözünden dünyaya duyurmayı amaçlıyor. Aralarında 7 engellinin de bulunduğu 47 gencin eğitim aldığı akademi, Gazze'de bu alanda faaliyet gösteren ilk kurum olma özelliğini taşıyor.


Akademinin fikir babası ve aynı zamanda yönetmen olan Isam Şahin yaptığı açıklamada, oyunculuk akademisi kurma fikrinin 5 yıl önce doğduğunu, bunu hayata geçirmek için yürüttüğü çalışmalar sonucu 3 ay önce öğrenci kabulüne başladıklarını söyledi. Şahin, "Filistin Tiyatrosu"nda, halihazırda başlangıç seviyesindekilere tiyatro eğitimi verdiklerini, 3 aylık eğitim sonrasında, Filistin'in durumunu anlatan büyük bir oyun sergilemek için bir 30 gün daha çalışacaklarını ifade etti. Şahin, şu an devam eden kursun sona ermesiyle ileri seviyede olanlar daha sonra ise profesyoneller için kurs açacaklarını ve her bir kursun 3 ay süreceğini ve bir tiyatro oyununun sergilenmesiyle sona ereceğini kaydetti. Kursun birinci seviyesinde oynadığı kişiliği nasıl canlandıracağını ve diğer oyuncu arkadaşlarıyla uyum içinde çalışmayı öğrendiğini anlatan Mısri, profesyonel bir oyuncu olmayı ve Gazze'deki Filistin halkının sıkıntılarını dünyaya anlatabilmek için bölgesel ve uluslararası üne kavuşmayı arzuladığını söyledi.


BATI ŞERİA’DA 7 YARALI
Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde İsrail askerleri ile çıkan arbedede 7 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. Açıklamada, Ramallah'taki Filistin Tıp Kompleksi'ne kaldırılanlardan 6'sının hafif yaralandığı, diğer Filistinlinin de gözüne kauçuk kaplı mermi isabet ettiği, durumunun ağır olmadığı bildirildi.  İsrail askerleri, dün akşam saatlerinde işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere ait dükkanlara baskınlar düzenlemişti. Ramallah'ın Beytunya beldesi ile Masiyun ve Ayn Mecd mahallelerinde yoğun şekilde konuşlanan askerler baskınlar sırasında güvenlik kameralarına el koymuş, duruma tepki gösteren Filistinli gençler ile askerler arasında arbede yaşanmıştı.  Filistinli gençler, taş atarak ve tekerlek yakarak tepki göstermiş, İsrail askerleri plastik mermi ve gaz bombasıyla karşılık vermişti. İsrail askerleri, çeşitli gerekçelerle sık sık Filistin beldelerine baskınlar düzenliyor. İsrail ordusu, Gazze'deki hava saldırılana devam ediyor. İsrail savaş uçakları, Gazze kentinin doğusunda Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın gözlem noktası olarak kullandığı askeri bir mevziyi bombaladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.