SON DAKİKA
Hava Durumu

Ebola yüzünden toplamda 8 bin 153 kişi hayatını kaybetti

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Batı Afrika ülkelerinde etkili olan Ebola salgını nedeniyle 8 bin 153 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Düny

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2015 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2015 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ebola yüzünden toplamda 8 bin 153 kişi hayatını kaybetti
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Batı Afrika ülkelerinde etkili olan Ebola salgını nedeniyle 8 bin 153 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.
Dünya Sağlık Örgütü’nden yapılan son açıklamaya göre, Ebola nedeniyle 8 bin 153 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası yardım kuruluşları, Dünya Sağlık Örgütü’nün açıkladığı rakamların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, gerçek sayının çok daha yüksek olduğunu savundu. Batı Afrika ülkelerinde birçok ölüm nedeninin Ebola olmasına rağmen istatistiklere yansıtılmadığı için sayının düşük kaydedildiği bildirildi. Sağlık organizasyonları tarafından salgının yaygın görüldüğü Sierra Leone, Liberya ve Gine’de 20 binden daha fazla kişide Ebola virüsünün tespit edildiği bildirildi.
Avrupa Birliği, UNICEF ve Dünya Gıda Programı gibi uluslararası kuruluşlar tarafından, bölgeye yapılan yardımların yeterli olmadığını bildirerek daha fazla yardım yapılması çağrısında bulunuldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.