SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğitim Bir-Sen Heyeti'nden Tiran ziyareti

Ak Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Tiran’da Arnavutluk Ulusal Meclisi Başkanı İlir Meta'ya gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından yaptı

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2016 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2016 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Eğitim Bir-Sen Heyeti'nden Tiran ziyareti
Ak Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Tiran’da Arnavutluk Ulusal Meclisi Başkanı İlir Meta'ya gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından yaptığı açıklamasında, “Sosyal, siyasal, ekonomik bütün ilişkilerimizin gelişmesini çok istiyoruz. Ama en önemlisi kardeşliğimizin pekişmesini ve ebedileşmesini istiyoruz” dedi.
 

 
Arnavutluk'un başkenti Tiran'a "Ata yurdunda Mehmet Akif Ersoy Uluslararası Sempozyumu"nda gelen Eğitim-Bir-Sen üyeleri, Arnavutluk Ulusal Meclisi Başkanı İlir Meta'yı ziyaret etti. Ziyarete Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen onursal başkanı Ak Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı katıldı. Görüşme sonrasında açıklama yapan Ak Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, "Türkiye heyeti olarak Türkiye Arnavutluk hakları ve Türkiye meclislerinin kardeşliğini pekiştirmek için bir ziyarette bulunduk. Kardeşlik sıkça gidip gelmeyi ve kucaklaşmayı gerektirir. Meclis başkanımızı Ankara'da ağırlamak istiyoruz. Sosyal, siyasal, ekonomik bütün ilişkilerimizin gelişmesini çok istiyoruz. Ama en önemlisi kardeşliğimizin pekişmesini ve ebedileşmesini istiyoruz. Türkiye'nin Arnavutluk halkını rahatsız edici bir boyuta gelmesini asla istemeyiz. Arnavutluk hükümetinin de Türkiye Cumhuriyeti devletini ve meclisini rahatsız edecek bir konumda olmasını istemiyoruz" dedi.
Arnavutluk Ulusal Meclis Başkanı İdil Meta ise, iki ülke arasındaki ilişkilerin mükemmel düzeyde olduğunu, bunun parlamentolar arasındaki ilişkilerinin de iyi olduğunu vurguladı. İdil Meta, "Türkiye meclis başkanını nazik davetini kabul ederek yakın tarihte kendilerini ziyaret edeceğim. Görüşmelerimizde Türkiye'de bulunan öğrencilerimizin sayıları ve eğitimleri konusunu ele aldık. Türkiye Cumhuriyeti'nin Suriye'den gelen göçmenler konusunu da ele aldık. Türkiye'nin yapmış olduğu yardımlar için teşekkür etmek istiyorum" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.